Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: pr.

Lekker voorlezen, tips van de bieb!

Regio • Het nieuwe jaar is begonnen en de Bibliotheek Bollenstreek begint deze maand traditiegetrouw met de Nationale Voorleesdagen. Een voorleesfeestje voor de allerkleinsten. Medewerker Informatie en Advies in Noordwijk Brigitte Kerkhoven verslind kinderboeken en weet als geen ander de leukste tips te geven voor elk kind. Weet je even niet wat je uit moet zoeken? Loop binnen bij de bibliotheek en we helpen je het juiste boek voor jouw kind te vinden. Bekijk de leestips van Brigitte voor peuters en kleuters.

Op de bouwplaats | Christina Braun

Het wordt kijken, zoeken, ontdekken en spelenderwijs leren met dit grote hardkartonnen prentenboek! We nemen een kijkje op de bouwplaats van huizen, een kantoorgebouw, een hoge brug en een tunnel door de bergen. Een boek om met kinderen in gesprek te gaan en de woordenschat op een leuke en speelse manier uit te breiden. De toelichtingen en vragen die op elke prent staan, zet kinderen aan tot denken en doen en dagen uit tot ontdekken en vertellen. Deze mooi verzorgde uitgave is geschikt voor kleuters en zal gegarandeerd bij de beoogde doelgroep in de smaak vallen. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Nog een keer! Voorlezen met Kleintje Beer | Herman van Straaten

Korte verhaaltjes voor peuters, met bijpassende liedjes. Van Harmen van Straaten, bekend van Hé, wie zit er op de wc?

Kleintje Beer en Buurbeertje zijn de beste vriendjes. Ze spelen in het park, verstoppen zich in hun geheime hut, ze gaan naar de kinderboerderij en beleven nog veel meer kleine avonturen. Vrolijke, korte verhaaltjes met bijpassende liedjes. Voor bereveel voorleesplezier! Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Alles over diversiteit | Felicity Brooks

Hoe verschillen kinderen van elkaar? En hoe lijken kinderen op elkaar? Dat kan te maken hebben met onder andere het land waar je woont, het gezin waar je in opgroeit en lichamelijke verschillen. Op deze en nog meer interessante vragen krijg je antwoord in dit boek. Maak kennis met kinderen uit de hele wereld. Dit is een prentenboek met veel kleine kleurenillustraties en informatie voor ouders/verzorgers. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Extra leestip van Dorine Heemskerk Medewerker Informatie en Advies vestiging Lisse

De prinses en de reus: een voorleesverhaal voor drukke reuzen en prinsesjes die niet kunnen slapen | Caryl Hart

Het meest toepasselijke (voor)leesboek met het oog op de komende Nationale Voorleesdagen.

Prinses Sofie ligt elke nacht wakker van de reus die in de bonenstaak in haar tuin woont. Ze bedenkt van alles om hem lekker te laten slapen. In dit vrolijk geïllustreerde prentenboek staat het plezier van lezen of voorgelezen worden voorop. Een must voor de voorlezende (groot)ouders.

Meer berichten