Een geweldig optreden in het Dorpscentrum.
Een geweldig optreden in het Dorpscentrum. Foto: Wil van Elk

OegstLeest geweldige mix van schrijvers en muzikanten

Algemeen

De tweede editie van OegstLeest was zondag 8 maart een geweldige mix van cultuur in Oegstgeest en een sfeervolle ontmoetingsplek.

Een wederom volle zaal in het Dorpscentrum genoot van de interviews, voordrachten, en bovenal van de muziek waar de avond vrolijk mee begon.

Medeorganisator Sven Rozier (hij organiseerde het evenement samen met de Rijnlandse Boekhandel) drumde enthousiast mee met Licks & Brains met onder andere Oegstgeestenaar Pieter-Gerrit Binkhorst op trombone en gastmuzikant Alexander Beets op tenorsax. Alexander deed zijn bijnaam ‘The Hurricane’ eer aan en blies er super op los.

Podium

Het podium was vooral voor Oegst­geester optredens, en niet alleen muzikaal. Hans Ludo van Mierlo las gedichten voor uit zijn werk en vertelde erover. Medeorganisator René Koek van de Rijnlandse Boekhandel interviewde onder andere schrijfster Anne Gine Goemans en schrijver en docent op het Rijnlands Lyceum Gerwin van der Werf.

"Bezoekers kijken net als wij uit naar de derde editie in november 2020”, vertelde Koek enthousiast na afloop. (Wil van Elk)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant