Gevel DOS weer wit geschilderd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ondernemers

Gevel DOS weer wit geschilderd

Ze konden niet anders, zo geven de betrokkenen van DOS-mode in de De Kempenaerstraat aan. En dus werd op woensdag 25 en donderdag 26 juli de rode gevel weer wit geverfd.

"Op grond van het gemeentelijk welstandsbeleid is er sprake van een welstandsexces. Het college treedt dan ook handhavend op", aldus de gemeente Oegstgeest ruim twee weken geleden. De 'signaal-rood' geverfde pui van DOS, aan de De Kempenaerstraat 1F, zou te zeer afwijken van de rest van de panden in de straat.

Eerder liet de woordvoerster van DOS, Karin Reuvers, aan de Oegstgeester Courant weten de gevel nog even rood te laten en het handhavingstraject af te wachten. Vorige week is besloten om de gevel onder druk van de gemeente (dwangsom van 2000 euro per week) toch over te schilderen. Of ook de rode zonnekap niet terugkomt, is nog niet duidelijk.

Inmiddels hebben al meer dan 530 mensen de petitie 'Behoudt de rode pui van DOS' getekend.

Lees meer in de Oegstgeester Courant van 8 augustus

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>