Mevrouw Tuinstra is heel blij met het bloemstukje dat ze kreeg van de burgemeester. | Foto Wil van Elk
Mevrouw Tuinstra is heel blij met het bloemstukje dat ze kreeg van de burgemeester. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Mevrouw Tuinstra viert 103e verjaardag

Human Interest

De gemeente Oegst­geest heeft als goede gewoonte om eeuwelingen te feliciteren. Mevrouw Tuinstra woont nog maar kort in Oegstgeest en kreeg burgemeester Emile Jaensch op visite omdat zij zaterdag 16 juni 103 jaar werd.

"Wat een schattig bloemetje", zei mevrouw Tuinstra tegen burgemeester Jaensch die haar een prachtig plantenbakje aanreikte. Ze bekeek vol belangstelling zijn keten en om de felicitatiebrief aandachtig te kunnen lezen, pakte ze haar leesbril en knikte na het lezen goedkeurend en had daarna weer de volle aandacht voor haar bezoek.

Mevrouw R.J. Tuinstra-Meinardy trouwde in 1938. Zij behaalde een onderwijsacte, heel bijzonder in die tijd voor een vrouw, na eerst jarenlang verpleegster geweest te zijn. In 1949 verhuisde het gezin naar Den Haag waar haar man rijksambtenaar werd. Daar stond ze tot ze 67 werd voor de klas en was conrector. Vijftien jaar later stond ze weer even voor de klas om de kinderen spannende verhalen te vertellen over de oorlog.

Het gezin kreeg een dochter en twee zoons. De dochter overleed op haar vijftigste. Een zoon (1946) woont in Zoetermeer en Rob, de oudste, woont in Oegst­geest. Hij wordt in oktober 78 en samen met zijn vrouw (75) werken ze als vrijwilliger bij Van Wijckerslooth.

Mevrouw Tuinstra woonde in Den Haag en kwam nog geen jaar geleden in Mariënhaven te wonen. Sinds kort woont zij tot groot genoegen van haar zoon Rob in Van Wijckerslooth. "Wij vierden uitgebreid haar verjaardag toen zij 99 werd met een rondvaarttocht in de grachten van Den Haag. We dachten toen dat ze de honderd niet zou halen. Ze werd het echter wel, en nu zelfs 103! We verbazen ons dat ze nog zo lenig is, maar helaas is ze wel een beetje doof aan het worden." Rob is in de regio bekend als trouwambtenaar.

(Wil van Elk)

Uit de krant

Uit de krant