Alle deelnemende partijen heffen het glas op het toekomstige gezondheidscentrum. | Foto Wim van Tuijl
Alle deelnemende partijen heffen het glas op het toekomstige gezondheidscentrum. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Uniek breed gezondheidscentrum gepland in Nieuw-Rhijngeest

Algemeen

In het gebouw van Huisartsenpraktijk Poelgeest is op maandag 29 januari door een aantal partijen de intentieverklaring getekend om een gezondheidscentrum nabij basisschool Het Dok op te richten. In één onderkomen komt een breed scala aan zorgdisciplines beschikbaar.

Caroline Groffen, Rogier van Geldre (huisartsenpraktijk Poelgeest), Frans Nije (Expertisecentrum Uniek, kinderfysiotherapie, kinderpsychologie, logopedie), Meinoud Venker en Michiel Grijsen van respectievelijk apothekers Linneaus en Beker en Haaswijk, Esther Krikke en Jolanda Colli (verloskundigenpraktijk Oegstgeest) en David Turenhout (fysiotherapie) zullen een praktijk-/behandelruimte in het nieuw te bouwen onderkomen vestigen. Deze professionals houden hun huidige behandellocaties gewoon aan. Remy Voskamp en Gérard van Onna waren namens investeerder Cortese aanwezig, alsmede huurdersbegeleider Martin Moes van Triatact.


In samenwerking met de gemeente is vooraf een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de behoefte aan een breed gezondheidscentrum met een divers assortiment aan zorgverlening in de nieuwe wijk waarin relatief veel jonge gezinnen wonen. Na groen licht daarvoor startte de zoektocht naar deelnemende partijen. Er is geanticipeerd op de vele kinderen die binnen de nieuwe wijk van Oegstgeest wonen. Vandaar de logische keuze voor zorgaanbod voor die leeftijdscategorie in de vorm van onder andere kinder-fysiotherapie, kinderpsychologie en logopedie. Daarnaast willen de verschillende disciplines gezamenlijk gezondheid bevorderende activiteiten aanbieden, die aansluiten bij de behoefte van de wijkbewoners. Kortom, een breed zorgaanbod, dat omschreven mag worden als Zorg op Maat binnen een snelgroeiende woonwijk. In de toekomst bestaan plannen het zorgverlenersaanbod verder te verbreden met onder andere een tandarts, psycholoog en een diëtist.

Na uitleg van de planning door Martin Moes volgde een voorstelronde door alle aanwezige deelnemers. Duidelijk werd dat allen met enthousiasme en bezieling achter de komst van het nieuw te bouwen zorgcentrum staan. De plannen worden nu ontwikkeld door een architect in samenspraak met de gemeente. Als alles volgens schema verloopt, gaat begin volgend jaar de eerste paal de grond in en zullen begin 2020 de deuren van dit unieke zorgcentrum met het rijkelijk gevarieerde zorgaanbod worden geopend.
De bewoners hoeven overigens niet al te lang te wachten op de gang naar zorg, want men hoopt binnen enkele maanden een tijdelijke locatie te verwezenlijken.

(Wim van Tuijl)

Uit de krant

Uit de krant