Logo oegstgeestercourant.nl
Met een rood-wit lint is ongeveer het gebied gemarkeerd waar de horecavoorziening komt. | Foto Wil van Elk
Met een rood-wit lint is ongeveer het gebied gemarkeerd waar de horecavoorziening komt. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Vorkje prikken bij de Klinkenbergerplas

Op 12 september 2007 kregen belangstellen in het gemeentehuis de plannen te horen voor de herinrichting van de Klinkenbergerplas.

"Een nieuw zwemstrand, een restaurant, een ruimte met duikvoorzieningen, een toiletvoorziening en een snackafgifte, dat is wat er binnenkort als grootste verandering zichtbaar is bij de grote plas. De inrichting van de Klinkenbergerplas begint vorm te krijgen, want in 2008 moet het worden uitgevoerd," zo werd verteld. Hoe anders zou het worden aan de plas waar in 1937 werd begonnen met zandwinning en puin- en grondstort sinds 1979. Tien jaar na dato komt er eindelijk schot in de zaak.

Loetje

Het horecabedrijf Loetje, met diverse vestigingen in het land, wil bij de Klinkenbergerplas een mooie horecavoorziening bouwen. Op vrijdag 30 juni hebben zij de grond gekocht van twee Oegstgeester ondernemers die het na het niet doorgaan van de duikschool, voornaamste reden was de troebelheid van het water en toenmalige overdaad aan obstakels in het water, het perceel hebben overgedragen.

De plannen voor de bebouwing van het horecaperceel zouden al zijn afgegeven bij de gemeente. Het bedrijf wil graag tegelijkertijd beginnen met de start van de herinrichting van de plas als geheel, die gepland is in augustus van dit jaar, zoals te lezen is in de 'Zienswijzennota Klinkenbergerplas'.

De gemeente reageert: "Het is goed nieuws dat er nu een overeenkomst is gesloten tussen de eigenaars van de kavel en een horecaondernemer. We denken ook als gemeente dat een passende horecagelegenheid bij de Klinkenbergerplas bezoekers van binnen en buiten Oegstgeest zal aanspreken."

Parkeerplaatsen

De gemeente en de Oegstgeester ondernemers hebben gesproken over de gemaakte afspraken tussen de provincie en beide partijen. De onduidelijkheid richtte zich met name op het parkeren. Dit vraagstuk is recent opgelost. Gemeente: "De parkeerplaatsen bij de Klinkenbergerplas zijn openbaar en daarmee voor iedereen toegankelijk, ook voor de horecagasten."

De realisatie van de horeca past binnen het bestemmingsplan, wel is er voor deze ontwikkeling een omgevingsvergunning nodig om te bouwen omdat de oude is ingetrokken. De gemeente heeft officieel nog geen aanvraag ontvangen. Na vergunningverlening kan worden gebouwd. De ontwikkeling van horeca aan de Klinkenbergerplas staat volledig los van de herinrichting van dit horecaperceel.

De geplande festivals bij de Klinkenbergerplas vinden plaats voor de herinrichtingswerkzaamheden.

(Wil van Elk)

Meer berichten