Afbeelding

Genieten in de eigen regio

Toerisme

Tot en met 30 augustus staat het Pop-Up Streekhuis, een ‘Pipowagen’, bij Kasteel Oud-Poelgeest.

De wagen fungeert inmiddels als een soort Oegstgeester VVV. Dat ontdekte ook ik, toen ik als Oegstgeester Courant-redacteur er een nachtje met mijn zus mocht slapen. Af en aan kwamen wandelende mensen of hotelgasten informatie over al het moois dat Leiden, Leiderdorp, Katwijk en Oegstgeest te bieden hebben, ophalen. Voor een geslaagde vakantie hoef je de regio niet uit.

We begonnen onze minivakantie in de Leidse Hortus botanicus, waar het heerlijk koel was, en we genoten van de grote diversiteit aan bloemen en planten. Als extra verrassing stond in de Chinese tuin de lotus in bloei. Na een vers kopje koffie op ons eigen terras met uitzicht op én Koetshuis én kasteel voorzag Da Erwin ons van een heerlijke Italiaanse maaltijd.

Tijd om uit te rusten was er niet, want er was nog veel te ontdekken. De voorzitter van de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest, Annelies Koningsveld, nam ons mee in een rondleiding door het kasteel. Geen detail bleef onbesproken. Na een koel wijntje op het gastvrije Koetshuisterras en een prima overnachting in de Pipowagen was het bijzonder om wakker te worden met uitzicht op het eeuwenoude kasteel.

Verzadigd van een kasteelontbijt stapten we ’s morgens weer op onze stijlvolle Johnny Loco-fietsen om op reis te gaan in Corpus. In de meer dan tien jaar dat deze ‘attractie van het menselijk lichaam’ bestaat, is de binnenkant alleen maar mooier en informatiever geworden.

Voldaan liepen we die middag het landgoed van Oud-Poelgeest af. Wat kan je in 24 uur in eigen streek verrassend veel meemaken! Een aanrader.

WT

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant