OGAV-team senior 3e divisie.
OGAV-team senior 3e divisie.

Knappe prestaties turnsters OGAV

Sport

De turnsters van de selectie van Oegstgeester Gymnastiekvereniging OGAV hebben inmiddels alle kwalificaties achter de rug. Het merendeel van de selectie wist daarmee een plek op de districtsfinale of halve finale NK te bemachtigen.

Binnen het district Zuid-Holland deden Sanne Kellermann, Lieke Bakker en Agus Vicente mee als team in de categorie middenbouw (9 tot 12 jaar). Tijdens beide kwalificaties in Rotterdam werd het team eerste. Een hele knappe prestatie, want in tegenstelling tot de andere teams bestond het team van OGAV maar uit drie turnsters. Dit betekende dat alle scores direct meetelden voor de teamscore. Vanuit de teamkwalificaties plaatsten Sanne en Lieke zich individueel voor de districtsfinale die in juni plaatsvindt. Ook in de bovenbouw 3e en 4e divisie plaatsten Olivia Kitzen en Elise van Delft zich voor de districtsfinale. Tijdens de eerste kwalificatie werden ze beide eerste in hun leeftijdscategorie. Olivia turnt in juni de vloerfinale en Elise van Delft heeft zich geplaatst voor de individuele meerkamp, brug- en balkfinale. Een hele goede prestatie!

Op landelijk niveau turnden de senioren 3e divisie Anna Capitanio, Tirza de Graaf, Lisanne IJsselstein en Ayshia Schalkwijk drie kwalificaties. Op elk toestel werden de drie beste turnsters ingezet. De hoogste twee scores per toestel telden mee voor het teamtotaal. Tijdens de laatste kwalificatie in Duiven werd het team van OGAV derde. Hiermee verzekerde het team zich van een plek op de halve finale NK. Ayshia deed hiernaast ook individueel mee en turnde drie keer een meerkamp in Dalen, Winterswijk en Weert. Ook individueel kwalificeerde zij zich voor de halve finale NK.

Kortom, een hele goede doorstroming naar de finales. De turnsters zijn inmiddels alweer hard aan het trainen om hun mooiste oefeningen tijdens de finales te kunnen tonen.

Elise en Olivia.
Team Middenbouw.

Uit de krant

Uit de krant