Het was duidelijk hoe zwaar en uitdagend het zitvolleybal is. De VCO'ers hadden de smaak goed te pakken en werd er fanatiek gevolleybald.
Het was duidelijk hoe zwaar en uitdagend het zitvolleybal is. De VCO'ers hadden de smaak goed te pakken en werd er fanatiek gevolleybald.

Oranje op bezoek bij Volleybalclub Oegstgeest

Sport

Volleybal Club Oegstgeest is 2019 goed gestart met een bijzondere clinic zitvolleybal in sporthal De Cuyl. De bondscoach en het nationaal damesteam paravolley gaven ruim 50 clubleden een leerzame en pittige introductietraining in deze tak van het volleybal. Na de clinic ging het net omhoog en werd door 12 teams het traditionele nieuwjaarstoernooi gespeeld.

Naast het bekende zaalvolleybal en beachvolleybal is er nog een andere vorm in opkomst: zitvolleybal.
Reden temeer voor Volleybalclub Oegstgeest (VCO) om hier iets bijzonders mee te doen: een clinic met het Oranje Zitvolleybal Dames Team onder leiding van bondscoach Pim Scherpenzeel. Het Oranjeteam was als geen ander in staat om zitvolleybal als aparte discipline te introduceren bij VCO. Hierbij werd snel duidelijk dat de coördinatie en tactiek behoorlijk verschillen van zaalvolleybal.

De clinic van ruim een uur bestond uit een korte toelichting op de techniek en spelregels. Hierbij kwam al snel naar voren dat zitvolleybal niet alleen is voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook als je last hebt van bijvoorbeeld hamstringblessures en blessures aan de lies en schenen, is zitvolleybal een sport die je uitstekend kan beoefenen. Daarna was de gelegenheid om zitvolleybal in de praktijk te brengen door te oefenen met verplaatsen, de opslag, aanval en verdediging

Gaandeweg kregen de volleyballers antwoorden op vragen als "wat moet ik nou precies doen met mijn benen?" en "hoe verplaats je je 't snelst?". Dit alles werd ondersteund met tips van de bondscoach en zijn team. Al het geleerde kon daarna worden uitgeprobeerd in korte wedstrijdjes. Daar werd nog eens duidelijk hoe zwaar en uitdagend het zitvolleybal is. De VCO'ers hadden de smaak goed te pakken en werd er fanatiek gevolleybald.

Wil je meer weten over Zitvolleybal of de Oranje Zitvolleybal Dames? Kijk dan op de pagina van de Nederlandse Volleybal Bond (Google: oranje zitvolleybal dames), volg ze op Facebook (paravolleydamesnl) en/of Instagram (@paravolleydamesnl).

En heb je zin in zaalvolleybal bij VCO? Kijk dan op www.volleybalcluboegstgeest.nl of kom eens langs bij de trainingen (maandag- en woensdagavond) of wedstrijden (vrijdag) in sporthal De Cuyl.

http://www.volleybalcluboegstgeest.nl

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant