Wet van Murphy voor brug Poelgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Aan het eind van de Hugo de Vrieslaan moet de brug komen.
Aan het eind van de Hugo de Vrieslaan moet de brug komen. (Foto: Willemien Timmers)

Wet van Murphy voor brug Poelgeest

  Politiek

Bruggen en Oegstgeest: het lijkt geen ideale combinatie. Gemeenteraadslid Mandema (CDA) bracht dit aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij somde op: "We wachten op de tweede brug voor Poelgeest. Onze kleinste brug is versperd met betonblokken. En amsterdammertjes staan bij de Trekvaartbrug. Beide bruggen zijn in belabberde staat. De brug over het Oegstgeesterkanaal is in onvoldoende staat. De fietswandelbrug is aangetast door houtwormen. Dan de huidige brug naar de wijk Poelgeest. Deze toegangsbrug heeft last van versnelde oxidatie en een tweede ontsluitingsbrug is wenselijk. Ook om de dagelijkse files op te lossen." Hij wilde weten, of die tweede brug bij Poelgeest er nu wel of niet komt.
Wethouder Glasbeek moest toegeven, dat er weer wat fout was gegaan bij de voorbereidingen voor de komst van deze brug. "Er bekruipt mij een licht Murphy gevoel." De wethouder refereert hier aan de 'Wet van Murphy': 'alles wat fout kan gaan, gaat ook fout'. Glasbeek liet weten, dat in de tekeningen 'een verkeerd type kruising is ingevoerd'. "Er is uitgegaan van een VRI-installatie (stoplichten, JD) en uiteindelijk is dat niet de bedoeling."
Het goede nieuws is, dat de gemeente dit nog wel kan herstellen. En het nieuwe ontwerp van de kruising moet vóór 13 juli bij de Raad van State worden ingeleverd. Glasbeek: "Het is een betreurenswaardig iets. Het is een volkomen niet bedoelde fout, maar de consequenties zijn te overzien."
De verwachting is, dat de Raad van State eind zich eind augustus over de stoplicht-loze kruising buigt. Dan nog is de tweede brug bij Poelgeest er niet zomaar. Glasbeek: "We hebben nog een ruime periode te gaan, voordat de brug definitief kan worden aangevat. Het ongemak over het ontbreken van die brug zal nog een tijd duren."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>