Drie generaties Van der Burg voor de vernieuwde winkel. |
Drie generaties Van der Burg voor de vernieuwde winkel. | Foto: Wil van Elk

Fromagerie du Patron geheel vernieuwd

Ondernemers in beeld

Op donderdag 25 januari vond de opening plaats van de totaal vernieuwde winkel van Fromagerie du Patron aan de Irislaan. Eigenaar Michel van der Burg was, samen met zijn vader en zoon Rick, het stralende middelpunt van de feestelijke morgen. Ook dochter Laura en echtgenote Mirella werkten mee om de opening vlekkeloos te laten verlopen.

Door Willemien Timmers

Op 1 november 1976, hij was toen 27, begon Van der Burg senior als werknemer bij Neuteboom op dezelfde plek. “Daarvoor had ik al bij een supermarkt van Simon de Wit gewerkt. Toen ik hier kwam, was dit al een klein, luxe supermarktje. We verkochten naast kaas bijvoorbeeld olijven, jam uit Israël, en ‘maar liefst’ zes soorten buitenlandse kaas. Trouwens, we waren de eerste die Melba toast in ons assortiment hadden, én de eerste die pizza’s verkochten.” Vol trots kijkt hij rond naar alles wat zijn zoon en kleinzoon nu verkopen. “Er is zoveel bijgekomen aan soorten kaas, vleeswaar, olijven, borrelplateaus, versgebrande noten, koffie, wijnen ... Teveel om op te noemen.”

Du Patron loopt altijd voorop bij trends. “We gaan vaak naar beurzen in het buitenland”, vertelt Michel. “En nemen dan telkens weer heerlijke dingen mee voor in onze delicatessenzaak.”

De nieuwe inrichting van de zaak maakt dat alle producten nog beter tot hun recht komen. “Bovendien is alles nu zeer energiezuinig.”

Michel geniet van zijn volle winkel. “Nu kunnen we, zeven dagen in de week, nog beter onze drie kernwaarden laten zien: een groot assortiment, superieure kwaliteit en royale klantvriendelijkheid.”

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant