Monument Shaffy in Leiden onthuld | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Peter van der Geer

Monument Shaffy in Leiden onthuld

  Cultuur

Onder grote belangstelling is zaterdag 15 juni in het Terweepark in Leiden het monument Hoog Sammy onthuld. Wethouder voor Cultuur Yvonne van Delft kreeg er het eerste exemplaar van Ramses Shaffy en zijn Leidse jaren, met verschillende tot nu toe ongepubliceerde foto's en verhalen over Ramses Shaffy's jeugd in Leiden. Bij de onthulling maakt de stichting Hoog Sammy bekend dat ze de vleugel uit 1919 heeft ontdekt, waarop de jonge Ramses leerde spelen. De stichting wil een actie starten om deze vleugel terug naar Leiden halen.

Het monument is een ontwerp van de Leidse kunstenaar Janine Melai. Op de beide zuilen staan de namen van de Leidse pleegouders, Herman en Roos Snellen, die het talent van Ramses hielpen ontwikkelen. Het monument is tot stand gekomen dankzij crowdfunding bijdragen van meer dan 300 donateurs.
Onder de 250 aanwezigen waren Wendela van Mens, de Leidse jeugdliefde van Ramses Shaffy, Mariette Landheer, de kleindochter van de Leidse pleegouders. Talrijke zangers hadden vrolijk uitgedost voor het begeleidende Shaffy Koraal onder leiding van Peter Janka.Ramses Shaffy maakte in zijn Leidse jaren de mooiste hoeden voor zijn buurvrouwen.
Bij de opening van het monumentenweekend met als thema Plekken van plezier op vrijdag 13 september verzorgt de stichting de lezing over de Leidse jaren van Ramses Shaffy in het Rijksmuseum van Oudheden.

Voor meer activiteiten: www.hoogsammy.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>