Alle artistieke disciplines worden door Cultuurfonds Oegstgeest uitgedaagd het thema 'wijn' in beeld te brengen.
Alle artistieke disciplines worden door Cultuurfonds Oegstgeest uitgedaagd het thema 'wijn' in beeld te brengen.

CFO Zomerwedstrijd: Maak een kunstwerk over wijn

Cultuur

Allen die graag tekenen en schilderen of met andere artistieke disciplines werken worden door Cultuurfonds Oegstgeest uitgedaagd het thema 'WIJN' in beeld te brengen.

Dat kan van rank tot druif, van glas tot fles, van slok tot droom. "Laat uw fantasie spreken!" moedigt Cultuurfondsvoorzitter Jetteke Bolten aan. "Doe mee en stuur uw kunstwerk in. Dit kan tot maandag 17 september, 18.00 uur."

De zomer is de tijd dat de wijnranken met hun druiven groeien en bloeien totdat in het najaar de wijn wordt gemaakt. Wijn spreekt tot de verbeelding: in het oude Griekenland was er zelfs een god van de wijn, Bacchus. Ook Nederland lijkt een wijnland te worden door de klimaatverandering. Waar wijn is, is feest.


De Oegstgeester serviceclub Lionsclub Oegstgeest/Warmond houdt jaarlijks een wijnproeverij in kasteel Oud-Poelgeest. Dit jaar voor de zevende maal. "U kunt dan op goede gronden uw wijn voor het hele jaar bestellen en bovendien is de opbrengst bestemd voor een goed doel. Dit jaar is Cultuurfonds Oegstgeest een van de goede doelen", aldus Bolten. Andere doelen zijn dit jaar de Voedselbank, de afdeling Oegstgeest van de Zonnebloem en de Heeren van Rustenborch.

Kunst

"U wordt uitgenodigd gedurende de zomer iets moois of spannends te maken rond het thema 'wijn', zo, dat het te presenteren is. De resultaten van uw schilderen, tekenen, boetseren, keramiek, fotografie, grafische technieken, mixed media worden tentoongesteld tijdens de Lions' wijnproeverij in het fraaie kasteel Oud-Poelgeest op 23 september."


Een jury bepaalt de winnaar(s) wiens of wiens werk wordt gepubliceerd in de Oegstgeester Courant.


Aan het einde van de Lions Wijnproeverij op 23 september worden de kunstwerken geveild. "De opbrengst komt ten goede aan het Cultuurfonds Oegstgeest en dus aan u!" stelt een enthousiaste Jetteke Bolten.

Inleveren

Tot maandag 17 september 18.00 uur kan men tijdens kantooruren de kunstwerken inleveren bij:
Het Oude Raadhuis, Wilhelminapark 17, Oegstgeest

www.cultuurfondsoegstgeest.nl

Uit de krant

Uit de krant