Het Tuincentrum aan de Haarlemmerstraatweg in 2007. | Archieffoto
Het Tuincentrum aan de Haarlemmerstraatweg in 2007. | Archieffoto Foto: Willemien Timmers

Kringloopwinkel SOEK waarschijnlijk voor vier jaar naar voormalig tuincentrum

Algemeen

SOEK, de kwaliteitskringloop van Oegstgeest, gaat naar alle waarschijnlijkheid deze zomer verhuizen naar Haarlemmerstraatweg 8A. Dat is het voormalige tuincentrum van Van Nieuwland. De kringloopwinkel zit nu antikraak in een pand op het Rivierduinen-terrein waar het binnenkort weg moet vanwege de nieuwbouw van de Leo Kannerschool.

Eigenaar van het voormalige tuincentrum, Ad van Nieuwland, hoorde van het huisvestingsprobleem van de kringloopwinkel, en is zo goed geweest om vier jaar onderdak bieden aan de SOEK. Dit om te voorkomen dat de voorziening uit het dorp verdwijnt. “Daarnaast past het prima bij de plannen die wij hebben voor de bouw van ons duurzame huis en de inmiddels aangelegde natuurrijke tuin.”

Van Nieuwland heeft in overleg met het bestuur van de SOEK de gemeente verzocht in twee fasen de ontwikkeling van drie woningen op zijn terrein mogelijk te maken.

Eerst wil hij een woning achter in de natuurtuin bouwen, terwijl de SOEK voor vier jaar in het voormalige tuincentrum ruimte zal huren. Daarna is het plan om nog twee woningen te realiseren, die dan op de plek van het tuincentrum zullen komen te staan.

De gemeenteraad van Oegstgeest zal zich voor de zomer, waarschijnlijk in maart, over deze plannen buigen, die door het college beschreven staan in een nieuwe Nota van Uitgangspunten voor het gebied. Voordat de raad de plannen goedkeurt, is echter nog niets zeker. (WT)

Uit de krant

Uit de krant