Jan Zanen, Rianne Meester-Broertjes (oud-secretaris), Huub Hendrix (oud-voorzitter), Marjan van Meerloo (voorzitter), Tom van der Meij en Juul van Haastert (oud-penningmeester). |
Jan Zanen, Rianne Meester-Broertjes (oud-secretaris), Huub Hendrix (oud-voorzitter), Marjan van Meerloo (voorzitter), Tom van der Meij en Juul van Haastert (oud-penningmeester). | Foto: Wil van Elk

Bestuurswissel Milieu Educatie Centrum Oegstgeest

Algemeen

Na zeven jaar hebben bestuursleden Huub Hendrix (voorzitter), Rianne Meester-Broertjes (secretaris) en Juul van Haastert (penningmeester) afscheid genomen van het MEC en hun taken overgedragen aan Marjan van Meerloo, Jan Zanen en Tom van der Meij.

Rianne Meester is bijna zeventien jaar actief lid geweest van het MEC-bestuur, in zowel de functie van penningmeester als dat van secretaris. Dat is zo ongeveer vanaf het begin van het bestaan van het Milieu Educatie Centrum. Al die tijd is zij actief betrokken geweest en heeft zich enorm voor de organisatie ingezet. “MEC Oegstgeest is haar daar enorm dankbaar voor en is ook heel blij dat Rianne actief blijft als vrijwilliger”, liet de nieuwe voorzitter, Marjan van Meerloo, weten.

Huub Hendrix is zo’n tien jaar voorzitter geweest en heeft een groot deel van die tijd ook de planning van alle lessen op zijn schouders genomen. Met gemiddeld meer dan negentig lessen per schooljaar is dat een enorme klus naast het voorzitterschap geweest. “Huub is daarmee het afgelopen decennium voor een groot deel het gezicht van het MEC geweest. Fijn dat ook Huub actief zal blijven als vrijwilliger.”

Juul van Haastert heeft de afgelopen zeven jaar gewaarborgd dat het MEC financieel gezond is. “Voor ons als overnemend bestuur een geruststellende gedachte. Juul was al jaren vrijwilliger voordat zij de penningmeestersfunctie in het bestuur op zich nam en ook zij gaat door als vrijwilliger.”

Het nieuwe bestuur liet weten blij te zijn dat het MEC afgelopen jaar een aantal nieuwe vrijwilligers heeft mogen verwelkomen. “We zijn er nog niet, dus mochten Oegstgeestenaren als vrijwilliger willen bijdragen aan natuur- en milieueducatie in Oegstgeest, moeten zij niet schromen zich aan te melden via info@mecoegstgeest.nl.”

Uit de krant

Uit de krant