José Versmissen overhandigt de tweehonderd euro aan weldoener Wessel Eijkman.
José Versmissen overhandigt de tweehonderd euro aan weldoener Wessel Eijkman.

Prachtige donatie voor weldoener Wessel Eijkman

Algemeen

Een half jaar terug begon Wessel Eijkman, wonende in de Groenhoevelaan Oegstgeest, met het organiseren van maaltijden bij hem thuis voor mensen die eenzaam zijn of behoefte hebben aan sociale contact met anderen. Dit onder het motto “iedereen is bijzonder”. Zo konden twee keer per maand gemiddeld 15 tot 20 mensen kosteloos bij hem aanschuiven aan zijn eettafel. Een geweldig initiatief.

Sinds de beperkingen ten gevolge van de coronacrisis kookt hij nu twee keer per week en worden de drie gangen maaltijden vervolgens bij de mensen thuisbezorgd. Hij heeft intussen een groot aantal vrijwilligers om zich heen verzameld om hem hierbij te helpen. Zo heeft hij zes mensen die hem assisteren met koken en een groot aantal vrijwilligers die hem helpen om de maaltijden bij de mensen thuis te brengen. Per keer levert hij tussen de 25 en 30 maaltijden af. Hij heeft nu zo’n 60 mensen die hiervan regelmatig van kunnen genieten.

Zijn initiatief blijft niet onopgemerkt. Regelmatig ontvangt hij van mensen in zijn omgeving donaties ter ondersteuning van de kosten. Zo ook van zijn buurvrouw José Versmissen die meer dan honderd tomatenplantjes had opgekweekt. Aangezien ze die niet allemaal in haar tuin kwijt kon besloot ze deze aan buren, familie en vrienden te gaan verkopen voor het goede doel. De volledige opbrengst van de verkoop en daarnaast spontane giften (totaal maar liefst 200 Euro) heeft zij op zaterdag 9 mei feestelijk aan Wessel overhandigd, daarbij de 1,5 meter corona maatregel in acht nemend.
Wessel ontving van José een hartvormige cheque ten behoeve van de “iedereen-is-bijzonder” maaltijden. Een prachtige gouden hart onder de riem in een lieve geste, zoals Wessel het later zelf verwoordde op zijn Facebook-pagina.

(George Versmissen)

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant