Burgemeester Emile Jaensch overhandigt Rianne Meester de erepenning.
Burgemeester Emile Jaensch overhandigt Rianne Meester de erepenning. Foto: Willemien Timmers

Rianne Meester-Broertjes ontvangt erepenning gemeente Oegstgeest

Algemeen

Tijdens de jaarlijkse oudejaarsbijeenkomst in het gemeentehuis op dinsdag 17 december werd oud-wethouder Rianne Meester-Broertjes verrast met de erepenning van de gemeente Oegstgeest.

"Zoals in het afgelopen jaar Mark Cremers en de driehonderdjarige brandweer een erepenning ontvingen, hebben we het nu over een duurzame dorpsgenoot", sprak burgemeester Emile Jaensch. "Zij zet zich meer dan een halve eeuw landelijk, regionaal en lokaal in voor de maatschappij en woont al een aantal decennia in Oegstgeest", zei hij voordat hij Rianne Meester naar voren riep. Hij speldde de draagspeld op, en overhandigde haar de penning met de tekst 'Duurzame verbinder' erop.

Het had behoorlijk wat voeten in de aarde gehad om Meester de 17e op het gemeentehuis aanwezig te laten zijn. Na jaren van trouwe aanwezigheid bij de oudejaarsbijeenkomst, wilde ze die avond juist genieten van een maaltijd met Lions-vrienden. "Ik had geen keus, en werd om acht uur gewoon in de auto gezet", vertelde Rianne Meester lachend na afloop.

Meester stond in 2005 aan de basis van het Milieu Educatie Centrum. Ze was er adviseur, penningmeester en is daar tot op de dag van vandaag nog actief als secretaris.

In 2013 werd Rianne Meester voorzitter van de Vereniging Oud Oegstgeest. "Dit jaar zwaaide je af in die functie. Je was in de rol van voorzitter gesprekspartner voor de gemeente, en medeverantwoordelijk voor de organisatie van het Open Monumenten en OSGER Weekend. Zo heb je in die rol in 2018 de Schaal van Oegstgeest naar ons dorp gehaald. En je hebt je persoonlijk ingespannen om gebouwen met historische waarde in ons dorp te inventariseren en op een website te zetten. Dat is de basis geworden voor de nieuwe erfgoedverordening van de gemeente", vertelde burgemeester Jaensch.

Hij noemde Meester transparant, gedreven en betrokken. "Je kunt op jou rekenen. En weer of geen weer, je komt altijd op de fiets." Verder sprak hij over de nieuwe ereburger als een uitstekende organisator die tevens mensen en belangen weet te verbinden. "Je wordt geprezen om je scherpe blik. Je hebt je bijzonder voor onze gemeente onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en behoud van ons cultureel erfgoed."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant