ABN AMRO kantoor Oegstgeest sluit op 14 december | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het Oegstgeester ABN AMRO-kantoor sluit in december van dit jaar. | Foto Wil van Elk
Het Oegstgeester ABN AMRO-kantoor sluit in december van dit jaar. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

ABN AMRO kantoor Oegstgeest sluit op 14 december

Het ABN AMRO kantoor in Oegstgeest (op de hoek van de De Kempenaerstraat en de Geversstraat) op 14 december 2018 definitief de deuren: Het aantal klantbezoeken neemt sterk af, mede omdat het digitaal bankieren en het Beeldbankieren steeds populairder zijn geworden.

Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze Beeldbankieren, telefoon, chat of e-mail. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Oegstgeest is dat het geval. Inmiddels is het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan De Kempenaerstraat 1 zelfs zo sterk afgenomen, dat ABN AMRO heeft besloten op 14 december het kantoor te sluiten. De bank laat vooralsnog aan De Kempenaerstraat een geldautomaat voor opnamen en stortingen, en een sealbagautomaat achter.

Klanten van het kantoor Oegstgeest worden ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op een ander kantoor, zoals aan de Stationsweg 11 in Leiden of het Lindenplein 6 in Noordwijk. Ook zijn daar geldopnamen en stortingen mogelijk. Voor het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat kunnen klanten terecht op de website van ABN AMRO. Klanten van het kantoor Oegstgeest hebben ook de mogelijkheid om op een kantoor bij hen in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet, mobiel of Beeldbankieren.

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: "Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren steeds sneller teruglopen, omdat onze klanten ondubbelzinnig de voorkeur geven aan Internet Bankieren en Mobiel Bankieren voor contact met de bank. Zo kunnen klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. De helft van de klanten komt inmiddels niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor. Tegelijk hebben we met onze Financiële Zorgcoach extra oog voor onze oudere en minder mobiele klanten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken."

De medewerkers van het kantoor Oegstgeest zullen voortaan werken in een van de ABN AMRO kantoren in de buurt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>