Informatieavond ontwikkeling bedrijventerrein 'De Boeg' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het MEOB-terrein wordt bedrijventerrein De Boeg. | Archieffoto Wil van Elk
Het MEOB-terrein wordt bedrijventerrein De Boeg. | Archieffoto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Informatieavond ontwikkeling bedrijventerrein 'De Boeg'

  Zakelijk

Consortium A44 B.V. wil belangstellenden graag informeren over de stand van zaken van de ontwikkelingen rond het voormalig MEOB-terrein Oegstgeest. Daarom organiseert men op maandag 29 januari een informatiebijeenkomst in de raadszaal van het Oegstgeester gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg.

Het Consortium A44 B.V., een samenwerkingsverband van vijf bedrijven uit de regio, heeft in juni 2017 het voormalig MEOB-terrein aangekocht om zich hier te vestigen. Verschillende bedrijven zullen op dit bedrijventerrein, omgedoopt tot 'De Boeg', gerealiseerd worden.
Een kavel van rond de 20.000 vierkante meter staat nog voor derden te koop.


De eerste weken van januari is een aannemer bezig geweest met het verwijderen van bestaande verharding en oude kabels en leidingen uit de grond. Ook werden het oude trafohuisje en de bestaande hekwerken verwijderd. Aan de achterkant van het terrein is een zogenaamde voorbelasting aangebracht om het inklinken van de bodem in toekomst te voorkomen. Deze voorbelasting wordt na verloop van ongeveer drie maanden weer volledig verwijderd.
In een volgende fase zal het terrein bouwrijp gemaakt worden. Dit betekent dat de infrastructuur, een tracé voor kabels en leidingen en een tijdelijke bouwweg voor de uitvoeringsfase worden aangelegd. Deze werkzaamheden zijn gepland voor ergens in het voorjaar.

Bij het Hoogheemraadschap is door de initiatiefnemers een vergunning ingediend om de bestaande sloten te verbreden en een groene overgangszone aan de achterkant aan te leggen. Door het verbreden van de watergangen ontstaat er meer capaciteit om neerslag tijdelijk op te kunnen vangen.

Tijdens de informatiebijeenkomst van 29 januari zal het ontwerp voor bedrijventerrein 'De Boeg' nader toegelicht worden. Ook bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen
De bijeenkomst staat open voor alle geïnteresseerde burgers en belanghebbenden uit de omliggende wijken. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>