De wilgen stonden in de gele cirkel.
De wilgen stonden in de gele cirkel. Foto:

Kleine wilgensoap in Poelgeest

Algemeen

“We hebben een nieuwe soap”, schrijft een lezer aan de Oegstgeester Courant. “De gemeente Oegstgeest heeft de knotwilgtakken weggehaald die de aannemer van de brug Poelgeest, Max Bögl, heeft gepland langs de Broekweg. Als bewoners waren we zo blij met die paar rechte staken die uit de grond staken. Ik vind het bizar dat Oegstgeest de plannen niet kent. De bomen staan op de tekening.”

De aannemer liet op de BouwApp weten verrast te zijn door de ‘diefstal’ van de bomen.

“Het project Brug Poelgeest krijgt steeds meer haar definitieve vorm en groene uitstraling. Zo zijn wij onder andere bezig met het planten van heesters, het inzaaien van de grond en het aanbrengen van jonge hulstbomen en knotwilgen. Helaas hebben wij vanochtend moeten constateren dat alle recent geplante jonge knotwilgen aan de Broekweg zijn ontvreemd. Wij zullen met de gemeente Leiden in overleg gaan over dit probleem”, lieten zij vorige week weten.

Het bleek dat de gemeente Oegstgeest ze aan had gezien voor illegaal geplante boompjes omdat er een week eerder in een andere berm iets verderop wél een illegale boom geplant was. Zij kwamen ook in actie omdat bij het planten van de wilgen, het waren enkel ‘stokken’ op het plantmoment, een kabel werd geraakt waardoor de verlichting op de Hugo de Vrieslaan en op de Broekweg uitviel.

In de online berichten schrijft aannemer Max Bögl echter: “Die kabel is niet door ons kapotgegaan. Dat heeft Liander gedaan door het afkoppelen van de lichtmast die in de weg stond voor het nieuwe kruispunt Broekweg / Hugo de Vrieslaan.” Wellicht dat er twee incidenten ongeveer gelijktijdig plaatsvonden.

De gemeente Oegstgeest zal volgens zeggen in gesprek gaan met de opdrachtgever de gemeente Leiden om verder af te stemmen ‘wat en hoe’ rondom dit misverstand. (WT) | 

Uit de krant

Uit de krant