Op de Hofdijck werden vrijdag 2 juni de eerste meters glasvezelkabel gelegd. De kabel is twintig keer sneller dan traditionele koperen kabels. Links wethouder Elfred Bus. |
Op de Hofdijck werden vrijdag 2 juni de eerste meters glasvezelkabel gelegd. De kabel is twintig keer sneller dan traditionele koperen kabels. Links wethouder Elfred Bus. | Foto: Willemien Timmers

Eerste meters glasvezelkabel

Algemeen

Op vrijdag 2 mei bracht wethouder Elfred Bus een bezoek aan de mannen van Open Dutch Fiber, die aan het werk waren op de Hofdijck. Daar werden de eerste meters glasvezelkabel in Oegstgeest aangelegd. 

Veel Oegstgeestenaren kijken reikhalzend naar uit een glasvezelnetwerk in ons dorp. In vergelijking met traditionele netwerken, die van koper zijn, is glasvezel tot wel twintig keer sneller, stabieler en betrouwbaarder. Bovendien blijkt dat alles wat er online gedaan wordt via glasvezel zestig procent minder energie kost. 

Op donderdag 8 juni organiseert Open Dutch Fiber een informatieavond in Dorpscentrum Oegstgeest over de aanleg van glasvezel voor de bewoners van Oranje-Nassau en Nieuw Rhijngeest. Tijdens de avond kunnen alle vragen worden gesteld. De eerste sessie start om 17.00 uur, de tweede om 19.00 uur en de laatste om 20.00 uur in het Dorpscentrum aan de Lijtweg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant