Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Na de renovatie krijgt ook de gemeenschappelijke ruimte een andere plaats in gebouw Heemwijck. | Archieffoto&nbsp;</p>

Na de renovatie krijgt ook de gemeenschappelijke ruimte een andere plaats in gebouw Heemwijck. | Archieffoto 

(Foto: Willemien Timmers)

Renovatie Heemwijck over vijf jaar van start

Seniorencomplex Heemwijck aan de Narcissenlaan is bijna vijftig jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Er zijn problemen met water- en cv-installaties, veel kozijnen zijn in slechte staat en de woningen zijn matig geïsoleerd. Woningcorporatie Meerwonen wil het complex met 69 appartementen daarom renoveren, met als doel levensloopbestendige appartementen terug te bouwen die voldoen aan alle nieuwbouweisen, ook op het gebied van duurzaamheid.

Dit is een ingrijpend traject dat meerdere jaren in beslag zal nemen. De komende jaren staan in het teken van de voorbereidingen. Naast de technische uitwerking staat daarbij de begeleiding van de bewoners centraal. Zij kunnen er tijdens de uitvoering niet blijven wonen.

Om hen goed te informeren en ondersteunen, heeft MeerWonen twee bewonersbegeleiders aangesteld. Als alles goed verloopt kan de renovatie over vijf jaar uitgevoerd worden.

Zoals het plan er nu uitziet, komen er in het vernieuwde complex door optopping (er komt op het bestaande gebouw één bouwlaag bij) geen 69 maar 87 appartementen terug.

Er komen twee liften en de recreatiezaal verhuist van boven naar beneden, zodat deze ruimte veel gemakkelijker als ontmoetingsplek kan worden gebruikt, ook voor buurtactiviteiten

Meer berichten