IJsbaan Oegstgeest op de Ezelwei gaat deze winter niet open
Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Het bestuur van IJsclub Oegstgeest heeft besloten de ijsbaan gesloten te houden dit seizoen vanwege de coronamaatregelen. | &nbsp;Foto IJsclub Oegstgeest</p>

Het bestuur van IJsclub Oegstgeest heeft besloten de ijsbaan gesloten te houden dit seizoen vanwege de coronamaatregelen. |  Foto IJsclub Oegstgeest

(Foto: )

IJsbaan Oegstgeest op de Ezelwei gaat deze winter niet open

De schaatsbaan in Oegstgeest blijft gesloten. Dat heeft het bestuur van IJsclub Oegstgeest op vrijdagmorgen 5 februari besloten. “Onder de maatregelen als gevolg van het coronavirus blijkt het niet mogelijk op een verantwoorde wijze de baan open te stellen,” laat het bestuur weten. De voorbereidingen voor het nieuwe schaatsseizoen, zoals het laten vollopen van de Ezelwei, waren al getroffen.

Het kwik daalt, de schaatskoorts stijgt bij IJsclub Oegstgeest, die al in 1893 werd opgericht. De waterinlaat was in december opengezet, de voorbereidingen waren in volle gang. Er werd aan een corona protocol gewerkt.

Maar de vereniging heeft slecht nieuws voor alle natuurijsliefhebbers. Het bestuur heeft met pijn in het hart, tijdens een ingelaste vergadering, het besluit genomen niet open te gaan.

“We vinden het niet verantwoord om de ijsbaan open te stellen op het moment dat het zou kunnen. De belangrijkste overweging is dat, als gevolg van het Covid-19 virus, niet veel mensen op een klein oppervlak mogen samenkomen. De verantwoordelijkheid om dat te regelen zonder de gezondheid van schaatsers en vrijwilligers in gevaar te brengen, kan het bestuur niet dragen.”

Ook de schaatsclubs in Sassenheim en Warmond houden de komende weken hun ijsbanen gesloten. Dat laten de besturen van de clubs weten. Vanwege de huidige maatregelen en situatie door het coronavirus kunnen zij met name de gezondheid van hun vrijwilligers niet garanderen. Philip van der Post, voorzitter WIJC, schrijft: “Ons draaiboek was aangepast, het protocol geschreven en akkoord bevonden door de gemeente Teylingen, we waren er helemaal klaar voor. Maar het lijkt ons nagenoeg onmogelijk om de gezondheid van iedereen op en om de baan te kunnen garanderen. “ Het bestuur van de Sassenheimse IJsclub: “In een tijd van een lockdown met avondklok waarin ondernemers niet open mogen zou het raar zijn om een ijsbaan wél open te laten gaan. En dat is jammer. Héél jammer…”.

Of de Voorhoutse IJsclub open gaat of gesloten blijft, is op dit moment niet bekend.

Meer berichten