Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Noordman Hout bij het slaan van de eerste paal op bedrijventerrein De Boeg. Het bedrijf bestaat dit jaar 164 jaar.</p>

Noordman Hout bij het slaan van de eerste paal op bedrijventerrein De Boeg. Het bedrijf bestaat dit jaar 164 jaar.

(Foto: Wil van Elk)

Eerste paal Noordman Hout - ‘Alles draait om hout’

“Alles draait om hout”, zei Joep Noordman tegen een select gezelschap op woensdagmiddag 14 oktober op het bedrijventerrein De Boeg. De eerste paal ging de grond in, met een twee eurostuk eronder geplakt voor geluk. 

Heibedrijf Van ’t Hek heide in totaal 164+1 palen de grond in, de overig palen worden geboord. Eind van de week was het over met het klappen op de palen en keerde de rust terug in de omgeving van De Boeg. 164+1 omdat het toeval wil dat het bedrijf 164 jaar bestaat en er 165 heipalen de grond ingaan. Het gezelschap proostte na afloop in een ruime zaal bij buurman De Bosrand op een voorspoedige bouw.

Noordman wilde in 2009 met aannemer Unibouw aan de slag voor nieuwbouw in Amsterdam. Dit ging niet door. Uiteindelijk gingen ze beiden toch aan de slag, maar dan in Oegstgeest. Het project is klaar in april 2021 en het belooft een mooie constructie te worden: een bedrijfspand, een houtopslag met zagerij, en kantoren.

Meer berichten