Op de foto staan op de voorste rij: Marijke Eegdeman, Hans Beumer (met zijn schoolmedailles om), Andre Guth, Elizabeth Dielesen, Diederik Van Maren, Peter Siebers, Monique Wegman, Judith Cohn. Op de tweede rij: Carolien Pauptit, Han Temminck, Patricia Nauta, Henriette Hoogstraten, Christianne De Groot, Monique Schilperoort, Ruud Laurens, Jeanette Van Sijll. Op de achterste rij: Ron Cohen, Willemijn Van Den Berg, Liesbeth Van Der Laan, Ge Eeg
Op de foto staan op de voorste rij: Marijke Eegdeman, Hans Beumer (met zijn schoolmedailles om), Andre Guth, Elizabeth Dielesen, Diederik Van Maren, Peter Siebers, Monique Wegman, Judith Cohn. Op de tweede rij: Carolien Pauptit, Han Temminck, Patricia Nauta, Henriette Hoogstraten, Christianne De Groot, Monique Schilperoort, Ruud Laurens, Jeanette Van Sijll. Op de achterste rij: Ron Cohen, Willemijn Van Den Berg, Liesbeth Van Der Laan, Ge Eeg Foto: Wil van Elk

Reünie zesde klas De Springplank uit 1976

Algemeen

In een moedige poging om op dezelfde positie te gaan staan als op de klassenfoto van toen, poseerden de reünisten voor Café de Gouwe. Het was een gezellig weerzien zaterdag 9 september. Twee van hen waren speciaal overgekomen uit het buitenland.

We schrijven voorjaar 1976. Het team van de basisschool de Springplank, in die tijd pas een paar jaar oud maar ondertussen een bekende en gerenommeerde school aan de Jan Wolkerslaan, verliest de finale van het schoolvoetbaltoernooi.

Ruim veertig jaar later, om precies te zijn juni 2017, post Diederik van Maren, toentertijd een van de zesdeklassers, een foto van deze finale op Facebook. En met dank aan social media, gedegen speurwerk en de ouderwetse tam-tam, kwamen nog geen drie maanden later, op zaterdag 9 september, de oud-klasgenoten bij elkaar in Café de Gouwe om herinneringen op te halen aan hun tijd op de Springplank in de jaren 1974-76.

Bijzonder was ook de aanwezigheid van meester Ge Eegdeman en zij vrouw Marijke.

rolschaatsen

In de gezelligste huiskamer van Oegstgeest ging het al snel over de rolschaatswedstrijden die jaarlijks werden georganiseerd, de musicals en het klas 6 kamp in Baarn. Ook de toorn van juffrouw Woltjers – waar iedereen destijds bang voor was – bleef niet onbesproken.

hoge opkomst

Dat deze klas een heel bijzondere tijd heeft doorgebracht op de Springplank blijkt wel uit de hoge opkomst en in het bijzonder uit de omstandigheid dat er twee leerlingen speciaal voor deze reünie uit het buitenland (Schotland en de Verenigde Staten) waren overgekomen. "Ik geef Nederlandse les," vertelde de dame uit Schotland.

geen spat veranderd

Als goede meester had Ge Eegdeman de klassenlijst van destijds bekeken. Tevreden constateerde hij dat dat wat hij destijds aan verwachtingen over de leerlingen had ook grotendeels was uitgekomen. En of de leerlingen nou chef-kok, sportdocent, advocaat of fotograaf zijn geworden; uiteindelijk werd geconcludeerd dat niemand eigenlijk een spat was veranderd. Ze vertelden allen wat ze zoal hadden bereikt.

foto

Op de foto staan op de voorste rij: Marijke Eegdeman, Hans Beumer (met zijn schoolmedailles om), Andre Guth, Elizabeth Dielesen, Diederik Van Maren, Peter Siebers, Monique Wegman, Judith Cohn. Op de tweede rij: Carolien Pauptit, Han Temminck, Patricia Nauta, Henriette Hoogstraten, Christianne De Groot, Monique Schilperoort, Ruud Laurens, Jeanette Van Sijll. Op de achterste rij: Ron Cohen, Willemijn Van Den Berg, Liesbeth Van Der Laan, Ge Eegdeman, Marlies Cosijn, Claire Van Wengen, Rob Reizevoort, Murray Worron, Henk Langerhorst, Leo Van Ruiten, Arjan van de Wall, Alco Weeke, Guus Lekanne dit Deprez.

De foto uit 1976

Uit de krant

Uit de krant