Bruidspaar Ekker-van der Pas 65 jaar getrouwd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Burgemeester Emile Jaensch feliciteert het briljanten bruidspaar. | Foto Willemien Timmers
Burgemeester Emile Jaensch feliciteert het briljanten bruidspaar. | Foto Willemien Timmers

Bruidspaar Ekker-van der Pas 65 jaar getrouwd

jubileum ♦ Vorige week woensdag vierden Hans en Thea Ekker - Van der Pas hun briljanten huwelijk met een gezellige lunch in restaurant De Moerbei in Warmond. Daarvóór kwam de Oegstgeester burgemeester Emile Jaensch hen feliciteren met hun 65-jarig jubileum.

Door Willemien Timmers

In een ontspannen sfeer vertelt het bruidspaar hoe zij gevaren zijn in het leven. Prachtige verhalen passeren de revue. Niet alleen uit het reislustige werkzame leven van Hans Ekker, onder andere als directeur van verffabriek Talens en vicepresident van Akzo, maar ook uit het interessante leven van Thea ­Ekker, die als sopraan, en dochter van pianist Theo van der Pas, prachtige ontmoetingen meemaakte.
Het bruidspaar, beide geboren in 1927, leerde elkaar al in de vroege tienertijd kennen omdat ze bij elkaar op het Nederlands Lyceum in Den Haag zaten. "Mijn lagere schooltijd bracht ik door in Brussel, waar ik les kreeg in het Frans. Daar heb ik werkelijk mijn hele leven profijt van gehad," benadrukt de bruidegom.
Op 23 november 1951 trouwde het koppel, en uit het huwelijk werden een dochter en twee zoons geboren. "Het zijn schatten, ze helpen ons dag en nacht als dat nodig is." Ook is het echtpaar, dat sinds 1955 in Oegstgeest woont, inmiddels opa en oma van drie twintigers.
Leuk om te merken hoe 'bij de tijd' beiden zijn, en dat er alle ruimte is voor een plaagstoot hier en daar. Ze genieten van het leven in Oegstgeest. "We doen al onze boodschappen hier aan de Lange Voort; daar is alles te krijgen." Door een lichte beroerte en wat schade aan de rug kan mevrouw Ekker weinig meer doen in huis, en niet lang in de keuken staan. "Gelukkig kun je bij Van de Zalm de heerlijkste maaltijden kopen," grapt mijnheer Ekker. "We kennen veel winkeliers hier persoonlijk, en kan me de opa van Frits van der Zalm nog goed herinneren."

Het lijkt erop dat beide senioren niet denken aan stilzitten. Hans ­Ekker heeft tot ver na zijn zeventigste gewerkt in de verfbranche ('in Europa heb ik enkel Albanië niet gezien'). Hij is nu actief in en om het huis, kijkt veel sport en lost graag met zijn vrouw cryptogrammen en sudoku's op. Thea Ekker dirigeert nog steeds haar eigen koor Pas Partoutti bestaande uit 'dertien bejaarde dames'. Ook is zij bezig met het schrijven van haar autobiografie. "Uit mijn muzikale verleden heb ik heel veel bewaard, dus is het terugblikken een feest om te doen."

De levenslust spat van beide senioren af. "We hebben zin om ook de zeventig jaar samen te halen." Dat belooft dus nog wat.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>