Het was nog geen lente afgelopen zaterdag. |
Het was nog geen lente afgelopen zaterdag. | Foto: Edwin van Wijk

Overtuigende zege ASC op Altior

ASC heeft zich afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Altior uitstekend in scorend opzicht geprofileerd met een duidelijke winst van 3-0.

De eerste helft gaf geen aanleiding om te denken dat ASC met dergelijke cijfers ging winnen. Vooral in de eerste 22 minuten kwamen van beide ploegen weinig aanvallende initiatieven. Het spel speelde zich veel af op het middenveld en de verdediging van beide teams waren alert om een aanvalsopbouw zo snel mogelijk in de kiem te smoren. Lars Valkcx was 6 minuten voor de pauze het dichtste bij succes. Hij schoot uit een vrije trap net naast. Aan de andere kant was één van de spitsspelers bijna succesvol om Altior aan een voorsprong te helpen. Hij zag zijn inzet gekeerd door de doelman van ASC, Max van Wijk. Hij zou ook deze wedstrijd geen goal tegen krijgen. Het zou de vierde wedstrijd op rij worden dat hij van geen wijken weet en dus opnieuw de nul houden. “Ik geef hem een groot compliment”, aldus de trainer na de wedstrijd.

Lars Valkcx scherp

“ASC profiteerde uitstekend van het windvoordeel in de tweede helft. Ik had meegegeven volop druk te zetten over het gehele veld”, verklaarde Stefan het offensieve spel van zijn team. In de 55e minuut was Lars Valckx al dicht bij een rake inzet, maar kreeg de bal onvoldoende onder controle om deze achter de doellijn te werken. Drie minuten later liet genoemde speler zijn scherpte zien. Hij profiteerde uitstekend, en dus scorend, van de vrije positie die hij kreeg na foutief uitverdedigen door de defensie van Altior. De tegenstander ging direct over tot offensiever spel. Er ontstonden enkele kansen. De verdediging van ASC bleef overeind, mede door goed keeperswerk van Max van Wijk. Daar tegenover ontstond ruimte voor ASC. De offensieve spelwijze van Altior in de jacht op de gelijkmaker zou fataal worden voor de Langeraarse formatie. In minuut 78 kreeg tijdens één van de counters Lars Valckx de bal goed aangespeeld door Winne Meijer. Opnieuw toonde hij zijn scherpte door de voorsprong te verdubbelen. Het was de genadeslag. Drie minuten voor tijd scoorde Alex Iliopoulos op assist van Sean Goebel de 3-0. Het was de kers op de taart van een succesvolle wedstrijd van ASC.
“Mooi resultaat”, aldus een blijde trainer Stefan Kraaijvanger. “We lopen weer een paar punten uit op de gevarenzone van de nacompetitie.” Lars Valkcx: “We zitten in een opgaande lijn. Fijn om te zien dat het harde werken als team zich in het behalen van goede resultaten uitbetaalt.”