Vivax Heren 1 Kampioen 2023-2024. |
Vivax Heren 1 Kampioen 2023-2024. | Foto: Ad Jordaans

Vivax Heren 1 kampioen

Zondag 20 april speelden de Heren 1 van Vivax om het kampioenschap. Om als eerste te eindigen moesten de waterpolo-heren winnen van AZC uit Alphen aan den Rijn. Zwembad Poelmeer zat vol met supporters om de mannen aan te moedigen.

In het eerste kwart moesten Vivax nog op dreef komen, maar openden ze de wedstrijd na ongeveer 2 minuten met het eerste doelpunt. Een aantal pogingen op doel kwamen op de lat, maar aan het einde van het eerste kwart volgden toch nog twee goals en werd het eerste kwart afgesloten met 3-0.

In het tweede kwart volgde het volgende doelpunt als snel na een mooie verovering van de bal. AZC kwam ook tot scoren en het tweede part werd afgesloten met 7-1.

Na de lange rust volgden gestaag nog vier doelpunten en stond het 11-1. In het laatste kwart kwam ook twee invallers van heren 2 in actie. Uit een prachtige pass van een van hen volgde een prachtig doelpunt. De heren van Vivax gaven in het laatste kwart nog alles wat erin zat en maakten in totaal nog maar liefst 7 goals. Met een eindstand van 18-2 waren de heren verdiend kampioen.

Na afloop werd de overwinning traditiegetrouw met alle spelers in het bad gevierd en onder luid applaus werden de heren na afloop gehuldigd en mochten ze de beker in ontvangst nemen.