Joey Driessen die in de tweede helft geblesseerd uitviel.
Joey Driessen die in de tweede helft geblesseerd uitviel. Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest ruim langs MMO

Een einduitslag van 5-1 zou doen vermoeden dat MMO is overlopen door FC Oegstgeest. Dat is niet geheel de werkelijkheid. In de eerste helft was de winst met 3-1 al wel veiliggesteld. In de tweede helft werd MMO af en toe wel gevaarlijk, maar wist dat niet te verzilveren. Daarentegen FC Oegstgeest wel (5-1).

In verband met afgelastingen bij MMO in de eerste seizoenshelft is de uitwedstrijd bij FC Oegstgeest gespeeld. Nu werd de thuiswedstrijd van FC Oegstgeest dus op het terrein van MMO geprogrammeerd.

Van de lente was nog niets te merken tijdens de wedstrijd. Een harde wind had op het open veld vrij spel. En af en toe volgde nog een ijskoude regenbui. Geen pretje dus voor zowel de spelers als het in groten getale opgekomen publiek.

De wedstrijd kende verschillende gezichten. In de eerste helft domineerde FC Oegstgeest ondanks de felle wind tegen. Maar voorzichtigheid was zeker geboden. De uitvallen van MMO konden bij tijd en wijle gevaarlijk zijn.

FC Oegstgeest had het voordeel dat zij door een onachtzaamheid in de verdediging van MMO eenvoudig voor konden komen. Sam Roelen was de doelpuntenmaker.

Binnen de tien minuten die volgden vielen nog twee doelpunten beide gemaakt door Floyd de Ridder. Zijn eerste schot verdween achter de keeper van MMO omdat de bal van richting werd veranderd en de tweede viel geholpen door de wind via de lat achter de doellijn (3-0).

Nog voor rust wist MMO de voorsprong iets te verkleinen. Via een voorzet vanaf rechts nam een speler van MMO de bal in één keer op de wreef (3-1).

Na rust veranderde het spelbeeld. In eerste instantie een matige start van MMO. Wat later veranderde in verschillende gevaarlijke aanvallen. Keeper Gijs Jansen van FC Oegstgeest slaagde er een aantal keren ternauwernood in om een tegendoelpunt te voorkomen. In die periode speelde FC Oegstgeest wat slordig. Het team herstelde dit tijdig. Na een uur speeltijd scoorde Sjoerd Winkelman vanuit een voorzet van een corner (4-1). Vervolgens zorgde Jari de Vries voor de eindstand van 5-1.

Met de winst van Teylingen op SJZ blijft het spannend bovenin. Teylingen staat eerste en met één punt minder staat FC Oegstgeest tweede. Meerburg en SJZ staan op een gedeelde derde plaats met nog eens vier punten minder. Met nog vier wedstrijden te spelen kan er in de ranglijst dus nog van alles gebeuren.

Op 4 mei speelt FC Oegstgeest een uitwedstrijd tegen Alphen aanvang 14.30 uur.