FCO maatje te klein voor aanvallend SJZ.
FCO maatje te klein voor aanvallend SJZ. Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest mist kans om in te lopen op koploper van poule

Zaterdag speelde FC Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen SJZ uit Zoeterwoude. Dit was de kans bij winst ruime afstand te houden op de volgers voor de tweede plaats. De mannen lieten het echter afweten tegen SJZ en verloren met ruime cijfers. Na afloop kwam ook nog het bericht dat koploper Teylingen verloren had van het laaggeplaatste Stompwijk ’92 en de afstand tussen Teylingen en FC Oegstgeest blijft dus gelijk.

Heeringa miste wegens blessures een aantal basisspelers, de meest opvallende daarvan was aanvoerder Bob den Hollander, die waarschijnlijk door een zware blessure lange tijd gemist zal moeten worden. FC Oegstgeest ging goed van start en kreeg al snel een corner die niets opleverde, waarna het spel zich vooral op het middenveld afpeelde waarbij SJZ de jagende ploeg was en FC Oegstgeest het spel vertraagde. Na ruim een kwartier ging dit fout, een verdediger verslikte zich in de bal waarna de spits van SJZ alleen op keeper Gijs Jansen afging die de inzet in eerste instantie stopte, maar via de rebound de bal in zijn doel zag gaan: 0 – 1. Hierna werd het spel van beide kanten steeds feller en zochten de spelers het randje op, wat tot enkele gele kaarten leidde. Een kwartier voor de rust belandde een inzet van Floyd de Ridder via de lat op de paal en kon door de tegenstander tot corner verwerkt worden. Vlak voor rust zorgde keeper Jansen er met een goede redding voor dat de ploegen met de 0 – 1 stand aan de thee gingen.

Na de rust zou je verwachten dat FC Oegstgeest het tempo zou gaan opvoeren om zo de tegenstander onder druk te zetten. Maar in de eerste minuut na rust ging het al mis, direct na de aftrap belandde de bal, via een afstandsschot van zo’n 30 meter, in de verre hoek en ging via de lat in het doel: 0 - 2. Een half uur voor tijd bracht trainer Heeringa Daan van Moorsel in, die in voorgaande wedstrijden als invaller meer gevaar in de aanval kon stichten en kon scoren. In deze wedstrijd kreeg hij echter geen kansen, de stevige en lange centrale verdedigers van de tegenstander wisten hem steeds van de bal af te houden. Keeper Jansen wist met enkele fraaie reddingen SJZ van scoren af te houden. De feller en sneller spelende SJZ-spelers wisten elkaar beter te vinden, wat ze uiteindelijk nog een doelpunt opleverde en zo wonnen ze met 0 - 3.

Na afloop van de wedstrijd kwam de uitslag van Stompwijk ‘92 - Teylingen binnen: 3 - 1. En zo miste FC Oegstgeest de kans om 3 punten in te lopen op koploper Teylingen en wordt de afstand tussen FC Oegstgeest, dat nog steeds op de tweede plaats staat, en de volgers Meerburg (- 1 punt), SJZ en NSV ‘46 (beide - 3 punten) steeds kleiner.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen Floreant in Boskoop, aanvang 14.30 uur.