Steven Gijselman in gevecht om de bal. | Foto Leo van den Broek
Steven Gijselman in gevecht om de bal. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

Eenvoudige overwinning Vv Oegstgeest

Zaterdag speelde Oegstgeest de uitwedstrijd tegen de laaggeplaatste LVV Football Factory. Voor Oegstgeest was er maar één opdracht om in het spoor van de koplopers te blijven en dat was winnen. Oegstgeest deed wat het moest doen en wist met ruime cijfers te winnen.

Oegstgeest moest door blessures weer een aantal basisspelers missen, waaronder topscoorder Danny Wenk. Maar Oegstgeest was in de samenstelling van zaterdag duidelijk de bovenliggende partij en kwam in de eerste helft al op een riante voorsprong door doelpunten van Rens van Klaveren (0 - 1), Adil Harfaoui (0 - 2) en via een penalty, genomen door van Klaveren (0 - 3). Rens van der Spek viel geblesseerd uit en werd vervangen door Steven Gijselman. Van Klaveren miste in de eerste helft nog een opgelegde kans om de score te verhogen.

Na de rust werd het in het zonnetje een gezapig partijtje. Bij Football Factory lukte niet veel en de Oegstgeest spelers leken tevreden met de ruime voorsprong. Door de kansen die ze kregen wisten ze nog wel de score te verhogen, Harfaoui maakte er 0 - 4 van. Football Factory deed nog iets terug: 1 - 4. Uiteindelijk bepaalde Van Klaveren de eindstand op 1 - 5, waarmee hij een hattrick op zijn naam bracht. Trainer Heringa bracht in de loop van de tweede helft twee A-junioren in het veld, Fabian Ramayana en Thijs Smallenbroek. Een goede gelegenheid voor deze jonge spelers om ervaring op te doen bij de senioren.

Na afloop bleek de winst voor Oegstgeest geen hogere plaats op de ranglijst opgeleverd te hebben. De nummers één en twee, Van Nispen en Blauw-Zwart wonnen beide ook hun wedstrijd. Zo staat Oegstgeest nog steeds 3 punten achter op koploper Van Nispen, met nog 4 wedstrijden te gaan.

Zaterdag speelt Oegstgeest geen competitiewedstrijd. Op 22 april staat de uitwedstrijd tegen SV Wassenaar, dat op de twaalfde plaats staat, op het programma, aanvang 14.30 uur.