De goedlachse drummer Sven Rozier groeide op in Oegstgeest. | Foto Wil van Elk
De goedlachse drummer Sven Rozier groeide op in Oegstgeest. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Sven Rozier treedt op met Saskia Laroo in Oegstgeest

Cultuur

Drummer Sven Rozier groeide op in Oegstgeest en kreeg hier drumles van Machiel Verhaar. Op zondagmiddag 19 maart treedt hij op met Saskia Laroo 4tet in Brasserie Streeder.

Door: Wil van Elk

"Van jongs af aan wilde ik al drummer worden", vertelt Sven Rozier die regelmatig in Oegstgeest en omgeving optreedt met Jazzvoorstellingen. "Ik heb bijna zeven jaar les gehad aan de Rhijnhofweg van Machiel Verhaar. Hij houdt niet van jazz", vertelt hij lachend. Op het conservatorium kreeg ik les, onder andere in improviseren, van Joost Patocka." Deze jazzdrummer trad meerder keren op in Oegstgeest in het vroegere Het Witte Huis met Rita Reys.

Sven Rozier bezocht de Joris de Witte OBS en ging later naar het Visser 't Hooft. Inmiddels woont Sven in Rotterdam, geeft daar muziekles aan kinderen, en heeft een eigen band, de 'Sven Rozier Group'. Door optredens met diverse muzikanten werd hij voorgesteld aan Saskia Laroo die hem uitnodigde voor een tour in China in 2016. "Twee weken lang optreden met luisterconcerten en afsluitend een party. Dat was heel bijzonder. De tweede tour was in India en in twee weken gingen we het hele land door. Ik moest iedere keer maar afwachten wat voor een drumstel er stond. Een keer hadden ze en kinderdrumstel voor me staan!", zei Sven met een smile. "Saskia Laroo heeft veel interactie met het publiek. Een keer traden we op tijdens een festival met wel duizend mensen, maar meestal in theaters waar de bezoekers om handtekeningen vroegen en samen met ons op de foto wilden."

Een elektrisch drumstel is niets voor de 'old school' drummer. "Drummen is een ambacht, ik oefen elke dag want met alleen talent kom je er niet. Je leert het meeste in de praktijk. Niet alleen drummen, ik studeer nu ook piano. Ik wil zelf liedjes maken, en ooit een cd uitgeven", zei Sven zonder op te scheppen. Hij kreeg het voor elkaar dat de beroemde jazzmuzikante Saskia Laroo voor een optreden naar Oegst­geest komt. Een mooi moment voor het Oegstgeester publiek om kennis te maken met haar band. Maar natuurlijk ook met onze 'eigen' drummer Sven Rozier. Ongetwijfeld krijgt hij bezoek van veel vroegere klas- en buurtgenoten.

Uit de krant

Uit de krant