Afbeelding

Fraude met creditkaart

Algemeen Kort nieuws

Op naam van een inwoner van Oegstgeest is in december vorig jaar een creditcard aangevraagd. De pas werd later bezorgd, maar de eigenaar van de rekening weet van niets en ontving de kaart ook niet. Er werd wel geprobeerd om geld mee op te nemen.

Omroep West besteedde aandacht aan deze zaak in hun opsporingsprogramma Team West van vorige week dinsdag 14 februari.

Op donderdag 22 of vrijdag 23 december 2016 is op een adres aan de Frans Halslaan in Oegstgeest een nieuwe creditcard bezorgd. De envelop moet vervolgens uit de brievenbus zijn gestolen, want er wordt vervolgens zeven keer geprobeerd om geld op te nemen. De persoon op wiens naam de kaart staat, weet van niets.

De politie doet al een tijd onderzoek naar deze vorm van creditcardfraude. In dat onderzoek is een verdachte op heterdaad aangehouden, maar het aanvragen van valse creditcards gaat door. Er moeten dus meer mensen bij zijn betrokken.
Van twee transacties is beeld. Daarop is een donker getinte man te zien die probeert geld te pinnen bij banken aan de Heulstraat in Wateringen en aan de Ambachtsgaarde in Den Haag. De transacties mislukken allebei. De politie komt graag in contact met mensen die de man herkennen en met mensen die hebben gezien dat er post uit de brievenbus is gestolen aan de Frans Halslaan in Oegstgeest op 22 op 23 december.

Wie informatie heeft kan bellen met 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Zie ook politie.nl

Uit de krant

Uit de krant