CBS Joris de Witte wint Wintertoernooi | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De uiteindelijke winnaar van het Wintertoernooi, zeven punten boven de nummer twee: Joris De Witte. | Foto PR
De uiteindelijke winnaar van het Wintertoernooi, zeven punten boven de nummer twee: Joris De Witte. | Foto PR

CBS Joris de Witte wint Wintertoernooi

  Sport

Op 7 februari vond het Wintertoernooi plaats in sporthal de Cuyl.

Negen basisscholen, met in totaal twaalf teams, namen de gehele vrijdagochtend deel aan verschillende sporten: basketbal, volleybal,hockey,tafeltennis en korfbal. CBS Joris de Witte won voor het eerst in de geschiedenis het toernooi.

Hieronder een verslag van Daniël uit groep 8 van Joris De Witte.


Vijf jaar op rij was de GDT de grote winnaar, maar Joris De Witte stak er een stokje voor om dat voort te zetten. Op 7-2-2020 won Joris De Witte maar liefst drie van de zes sporten. En ook het hele toernooi.

Volleybal ging uitstekend voor de JDW, alles gewonnen!

Badminton ging voor de JDW ook super goed. De jongens en de meisjes hadden bij elkaar meer punten dan alle andere losse teams. Dus weer een eerste prijs en twaalf punten in het algemene schema.

Tafeltennis deed de JDW ook goed. Matteo had een lastige tegenstander die alles had gewonnen. Maar ondanks dat puntje werd JDW toch eerste met tafeltennis. Dat kwam ook omdat Maud alles met hele grote cijfers had gewonnen (110-6). Maar ik wil niet zeggen dat Matteo het slecht heeft gedaan. Hij heeft namelijk maar één wedstrijd verloren. Dus ze hebben het beiden uitstekend gedaan.

Bij basketbal had JDW geen eerste plek. Maar een vierde. Toch hebben zij het ook heel goed gedaan. Alleen het DOK, de Willibrord en de Vogels B waren hen voor. Uiteindelijk was het wel goed dat ze vierde waren geworden, want anders had de einduitslag heel anders kunnen zijn.

Bij de grote winnaar van dit toernooi ging het hockey wat minder lekker. Met een niet al te hoge tiende plaats wist het team van de JDW toch nog drie punten te pakken. Wat een groot nadeel was voor het hockeyteam van de JDW was dat bij al hun tegenstanders meer dan driekwart van al hun spelers uit die teams op hockey zitten. En bij het team die de beker mee mocht nemen maar één iemand.

Het korfbal was een onderdeel waarbij alle scholen in een rij moesten staan van hun klas. (dan had je twaalf korven met rijen van minimaal twintig kinderen) Je kreeg acht minuten om zoveel mogelijk met je klas in de korf te schieten. De Joris De Witte werd daarbij ook vierde en dus weer negen punten.

De prijsuitreiking was adembenemend spannend voor alle kinderen in de zaal. Met als uiteindelijke winnaar zeven punten boven de nummer twee: Joris De Witte!!!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>