Logo oegstgeestercourant.nl
De Prof. Dr. Leo Kannerschool zal van de huidige lokatie aan de Hazenboslaan vertrekken. De huidige directeur, Douwe Splinter, heeft jarenlang geijverd voor een beter schoolgebouw.
De Prof. Dr. Leo Kannerschool zal van de huidige lokatie aan de Hazenboslaan vertrekken. De huidige directeur, Douwe Splinter, heeft jarenlang geijverd voor een beter schoolgebouw. (Archieffoto: Willemien Timmers)

Leo Kannerschool naar De Geesten

  Politiek

Het nieuwe schoolgebouw van VSO Leo Kanner komt in het gebied De Geesten. Hiermee lijkt er na zes jaren van onzekerheid voor de 300 leerlingen eindelijk een oplossing in zicht, al laat het gemeentebestuur nog in het midden, waar de nieuwe Leo Kannerschool precies moet staan.

Het college heeft verschillende mogelijkheden afgewogen, variërend van renovatie tot nieuwbouw op andere locaties. Maar het gebied De Geesten komt als beste naar voren. "De bouwtijd is het kortst en de huidige locatie komt volledig beschikbaar voor herontwikkeling." Doordat leerlingen veelal met taxibusjes gebracht en gehaald worden, vermindert dit ook de verkeersoverlast van de huidige omwonenden.
Een schoolgebouw in De Geesten heeft nog een ander voordeel: Andere zorgaanbieders zitten daar namelijk in de buurt, zoals Ipse de Brugge en Curium. Op termijn is het ook mogelijk om op deze locatie het voortgezet speciaal onderwijs te combineren met nieuwbouw voor onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen, zodat het speciaal onderwijs kan worden geclusterd.
Naast een schoolgebouw van 4.000 vierkante meter krijgen de leerlingen ook twee gymzalen, een Cruijff-court en een fitnessruimte met klimmuur. Net als 1.100 vierkante meter voor parkeren en fietsenstallingen. Daarnaast moet ruimte worden gevonden voor opstelruimte voor de 40 taxibusjes die dagelijks ingezet worden voor leerlingenvervoer.
Enkele gemeenteraadsleden hadden hun twijfels, zoals raadslid Vos (D66): "Ik ben bang dat we over tien jaar nog steeds bij de Raad van State zitten." Maar het collegevoorstel behaalde toch een ruime meerderheid. Wethouder Huizing gaf het belang aan van dit besluit: "U wilt ook dat de kinderen op de Leo Kannerschool in een adequate huisvesting zitten. Het is al een aantal jaren nodig dat de Leo Kanner vervangen wordt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons voorkeursscenario een reële optie is."

(Joep Derksen)

Meer berichten