Logo oegstgeestercourant.nl
Het huidige gebouw van de Leo Kannerschool (Voortgezet Speciaal Onderwijs) aan de Hazenboslaan. | Archieffoto Willemien Timmers
Het huidige gebouw van de Leo Kannerschool (Voortgezet Speciaal Onderwijs) aan de Hazenboslaan. | Archieffoto Willemien Timmers (Foto: )

Leo Kannerschool blijft in Oegstgeest

  Onderwijs

Het is zeker dat de nieuwe huisvesting van de Leo Kannerschool in Oegstgeest blijft. Dat liet wethouder Matthijs Huizing dinsdag 30 oktober weten tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij deed dit naar aanleiding van vragen door raadslid Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest).

Huizing: "Andere gemeenten zijn niet van plan om de Leo Kannerschool op te nemen. Leiden wel, mits we er een bedrag bij doen.'' Dat is vanuit financieel oogpunt niet goed voor Oegstgeest, zo informeerde Huizing. Want niet alleen gaat er dan overheidsgeld naar Leiden voor de realisatie van de Leo Kannerschool. Dat geld zou Oegstgeest dan mislopen en bovendien zou deze gemeente dan nog extra geld aan Leiden moeten betalen.

Het gemeentebestuur dubt nog of de nieuwe Leo Kannerschool op de locatie van de Julianaschool komt, of dat er nieuwbouw komt op de huidige locatie van de Leo Kannerschool. Hierover is de wethouder in overleg met onder meer het schoolbestuur en de Oudendal Groep, die eigenaar is van het Julianaschoolterrein. Huizing verwacht, dat hij hier vóór 1 april 2019 meer over kan vertellen. "Kwaliteit gaat boven tempo.''

(Joep Derksen)

Meer berichten