Pedro, Mylaine en Enzo straalden bij de opening afgelopen zaterdag. |
Pedro, Mylaine en Enzo straalden bij de opening afgelopen zaterdag. | Foto: Willemien Timmers

Grande opening La Focaccia aan Terweeweg

Algemeen

Afgelopen zaterdag was stond het nieuwe restaurant van La Focaccia (‘La Focaccia Grande’) aan de Terweeweg bomvol. Heel Oegstgeest was uitgelopen om de totaal vernieuwde zaak te zien. Het Italiaanse restaurant is van de De Kempenaerstraat verhuisd naar de plek waar eerst Brasserie Hemels zat. Het kleinere filiaal aan de De Kempenaerstraat 71 blijft open voor afhaal, bezorging en kinderfeestjes.

La Focaccia is inmiddels een begrip in Oegstgeest: jong en oud, gezinnen, stelletjes en vrienden kunnen er heerlijk toegankelijk lekker traditioneel Italiaans eten. Het succesvolle restaurant werkt alleen met verse ingrediënten, en dat merken de klanten.

“Wij zijn dolblij dat wij op een mooie plek met een groot terras een nieuw avontuur te kunnen aangaan”, vertelt eigenaar Umer enthousiast. Hij maakt direct van de gelegenheid gebruik om alle klanten en andere Oegstgeestenaren te bedanken voor al hun hulp, en dat zij meeleefden toen de spanning opliep om snel open te gaan aan de Terweeweg. “Trouwens, ons nieuwe restaurant is ook af te huren voor bedrijfsfeesten of verjaardagen.”

Op de nieuwe locatie gaat La Focaccia Grande ook open voor lunch, maar dat zal pas begin januari gerealiseerd kunnen worden. Bij het nieuwe restaurant kan niet afgehaald worden.
Dat kan wel bij de oude locatie van het restaurant, waar iedereen zijn heerlijke pizza’s en andere Italiaanse gerechten kan afhalen en van waaruit door heel Oegstgeest bezorgd gaat worden. Ook kan men hier aan de De Kempenaerstraat terecht voor kinderfeestjes waarbij de kleine feestgangers hun eigen pizza’s kunnen maken.

Mylaine en Umit kwamen bij toeval vanuit Zaandam in Oegstgeest terecht. “We hadden nooit bedacht hier op de De Kempenaerstraat terecht te komen, maar toen we via vrienden op deze kans gewezen werden, waren we meteen verliefd op de locatie. Het warme voorgevoel werd dubbel en dwars bevestigd door de fijne buren in de straat en we willen dan ook nooit meer weg uit Oegstgeest.”

La Focaccia is erg blij met geweldige chef Enzo. “Onze Siciliaanse Chef Enzo staat al meer dan veertig jaar in de Italiaanse keuken en blijft bij zijn goede tradities. Zo staat hij iedere dag het deeg vers te kneden en worden de sauzen altijd vers bereid.”

Alle recepten bij La Focaccia zijn traditioneel en Siciliaans. “Als er specifieke authentieke Italiaanse producten nodig zijn, gaan we op zoek bij Italiaanse groenteboertjes en speciale groothandels.”

Iedereen is welkom om zich mee te laten voeren in Mediterrane sferen, “Voel je thuis door onze gastvrijheid en ontdek hoe echt Italiaans eten hoort te smaken. Van de lekkerste antipasti zoals bruschetta of vitello tonato tot verse pasta’s zoals Tortelloni Tartufo met truffel of de spaghetti Al Frutti di Mare met verse zeevruchten. De authentieke en traditionele gerechten worden bij La Focaccia elke dag versbereid en dat proef je.”

https://la-focaccia.nl

La Focaccia Grande
Terweeweg 5c
2341 CL Oegstgeest

 071-204 62 25 

La Focaccia afhalen/bezorgen

De Kempenaerstraat 71
2341 GJ Oegstgeest

 071-204 80 41 

Uit de krant

Uit de krant