Blije gezichten bij de overhandiging van de cheque. | Foto Willemien Timmers
Blije gezichten bij de overhandiging van de cheque. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Cheque voor en door Oegstgeest

Algemeen

Tijdens een gezellige bijeenkomst op vrijdag 27 oktober droeg het bestuur van De Ronde Tafel Oegstgeest symbolisch de opbrengst van de jaarlijkse Hofdijck-Koningsdagbar over aan de stichting Okidoo. Het mooie bedrag van 15.000 euro is dus echt voor Oegstgeest en door Oegstgeest feestelijk bij elkaar ‘geconsumeerd’ tijdens het gezellige Koningsdagfeest.

15.000 euro van Ronde Tafel voor Okidoo+

De Ronde Tafel Oegstgeest heeft als doel een bijdrage te leveren aan de gemeenschap in en rond Oegstgeest. De opbrengst van de jaarlijkse Koningsdagbar van de mannen wordt telkens gebruikt voor sponsoring van lokale initiatieven en goede doelen. Dit jaar wordt dus onder andere €15.000,- gedoneerd aan het nieuwe project Okidoo+ (‘School ’s Cool’). “Wij willen Okidoo een steuntje in de rug geven om het nieuwe project voor kwetsbare kinderen mogelijk te maken,” aldus Michiel van de Velde, voorzitter van de Ronde Tafel Oegstgeest. “We zijn onder de indruk van Okidoo en alles wat jullie doen. Ook wij hebben een warm hart voor kinderen in ons dorp. Fijn dat we sociale verbanden kunnen verstevigen en kinderen die het minder getroffen hebben kansen kunnen bieden.”

Okidoo+ (School ’s Cool) is het tweede project van de stichting Okidoo (Oegstgeester Kids op Ontdekking). De stichting is sinds 2021 al actief is met haar programma voor kinderen die van huis uit minder kennismaken met zaken als cultuur, boeken of sport en spel.

Nu gaat Okidoo verder met individuele ondersteuning van kinderen bij de overgang van de basisschool naar de middelbare school. De kinderen die gaan deelnemen worden voorgedragen door de basisscholen. Zij worden door School ‘s Cool gekoppeld aan een (vrijwilliger) mentor, die hiervoor getraind en begeleid wordt. JES Rijnland uit Leiden voert in opdracht van Okidoo het programma uit. “We zijn er gewoon stil van dat we zo’n grote gift krijgen. Geweldig dat in Oegstgeest zoveel steun is voor ons project”, liet Marja Kraakman, voorzitter van de stichting Okidoo, weten. “We zijn nu al halverwege met het benodigde budget. Maar we willen graag zeker weten dat we ook na het eerste jaar door kunnen gaan. Daarom zijn we ook in gesprek met andere partijen over subsidie en donaties. Dit gebaar van de Ronde Tafel is een enorme stap!”

Uit de krant

Uit de krant