Ka Lun Ip, Tony van Rooijen en rayonmanager Hedwig van Leersum. |
Ka Lun Ip, Tony van Rooijen en rayonmanager Hedwig van Leersum. | Foto: Willemien Timmers

Primeur in China House: whisky en Asian food pairing

Algemeen

Op 10 november vond in een vol restaurant China House aan de Ommevoort een primeur plaats. Voor het eerst was er in Nederland een ‘whisky en Asian food pairing’ avond. Gasten van Ka Lun Ip genoten, onder begeleiding van whisky-kenner Tony van Rooijen, van een viergangendiner met bijpassende whisky’s.

Een avond met whisky-ambassadeur van Rooijen is met recht een belevenis te noemen. Met het grootste gemak vertelde hij de een na de andere anekdote bij de mooiste whisky’s. Zijn motto? ‘Whisky is een reis waarvan je de bestemming niet kent’.

Hij vermaakte de aanwezig gasten met zijn uitleg over de whisky’s die geschonken werden: het proces, de smaken maar bovenal de beleving. Rayonmanager Hedwig van Leersum schonk de whisky’s in.

“Ik ben sinds 2008 fulltime whisky-ambassadeur, maar heb nog nooit whisky’s uitgezocht bij de Oosterse keuken”, liet Van Rooijen weten. “Superleuk dat ik hier veertig enthousiastelingen mag vermaken!” De aanwezige gasten waren overigens niet alleen mannen. “Zeker niet. Steeds meer mensen gaan een goede whisky waarderen. Je moet langzaam beginnen met een toegankelijke soort en dan opschalen naar andere whisky’s. En het voordeel van whisky: Als je het rustig aan samen met water drinkt, krijg je geen kater,” lachte de ambassadeur.

De gasten lieten zich de vier gangen (onder andere garnalen, eendenborst, ossenhaas en spekkoek) goed smaken, en Ka Lun straalde als gastheer.

Helaas voor hem en zijn horeca-collega’s moet zijn zaak de komende weken om 20.00 uur sluiten. Afhalen kan wel tot half tien. Daarvoor is geen QR-code nodig.

(Willemien Timmers)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant