Erik Versnel (Rabobank) en Michiel Teeuwen (Lions) namen de gamebikes in gebruik. |
Erik Versnel (Rabobank) en Michiel Teeuwen (Lions) namen de gamebikes in gebruik. | Foto: Willemien Timmers

Gamebikes voor Leo Kannerschool

Algemeen

Afgelopen vrijdag zijn op de Prof. Dr. Leo Kannerschool officieel de gamebikes in gebruik genomen die aan de school gedoneerd werden door Lions Club Oegstgeest Warmond en Rabo ClubSupport (voorheen Rabobank Wensenfonds).

De heren Michiel Teeuwen (Lions) en Erik Versnel (Rabobank) fietsten samen een digitaal parkoers om de ingebruikname te vieren.

De gamebikes helpen de leerlingen van de Leo Kannerschool, die allemaal een diagnose op het autisme-spectrum hebben, om voldoende te bewegen. De docent lichamelijke opvoeding vertelde enthousiast dat er al veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. “En juist het wedstrijdelement dat erin zit, draagt bij aan het flink doorfietsen.”
In het sportlokaal staan inmiddels veel apparaten die de leerlingen aan het bewegen krijgen. “Maar we sporten ook in De Cuyl en in zwembad Poelmeer.”

Na een inspannende digitale fietstocht onder toeziend oog van Leo Kannerschool directeur Douwe Splinter, zijn opvolgster Anika Remery en Ivonne Janka (Rabobank) blikten Teeuwen en Versnel terug op dit andere corona-jaar, waarin door beide organisaties het inzamelen voor en geven aan goede doelen evenwel niet heeft stilgestaan.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant