Logo oegstgeestercourant.nl
'Bij herhaling kan proces-verbaal worden opgemaakt of dit voertuig worden weggesleept', was op het briefje te lezen. |
'Bij herhaling kan proces-verbaal worden opgemaakt of dit voertuig worden weggesleept', was op het briefje te lezen. | (Foto: Tim Helming)

Opletten met parkeren bij winkelcentra: plaats parkeerschijf

In Oegstgeest kan de automobilist vrijwel overal vrij parkeren. Bij de winkelcentra Lange Voort en De Kempenaer echter, gelden (gedeeltelijk) blauwe zones.

In een blauwe 'parkeerschijfzone' mag, van maandag tot en met zaterdag, maximaal twee uur aaneengesloten worden geparkeerd tussen 10.00 en 17.00 uur. Daarvoor moet een parkeerschijf met aankomsttijd zichtbaar onder de voorruit worden geplaatst.

Niet alle autobezitters nemen deze moeite en daarom werd op donderdag 30 juli door de BOA's van de gemeente Oegstgeest een grote actie gehouden om mensen te wijzen op de plicht om in een blauwe zone een parkeerschijf te plaatsen. Door middel van felgele briefjes onder de ruitenwissers kregen de auto-eigenaren een waarschuwing niet meer in de zone te parkeren zonder schijf op het dashboard. 'Bij herhaling kan proces-verbaal worden opgemaakt of dit voertuig worden weggesleept', was op het A5-je te lezen.

Meer berichten