Voor het afhalen van de paasmaaltijden ten behoeve van de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest was een echte 'drive-thru' gecreëerd.
Voor het afhalen van de paasmaaltijden ten behoeve van de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest was een echte 'drive-thru' gecreëerd.

Apart het paasdiner gebruiken in verbondenheid

Algemeen

De maandelijkse bijeenkomsten van de DD-club van het burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest kunnen vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Deze week zou dat een uitgebreid buffet geweest zijn in Kasteel Oud-Poelgeest.

De creativiteit tijdens de crisis kent echter geen grenzen en Kasteel Oud Poelgeest bood aan om als alternatief een aspergemaaltijd te bereiden die thuisbezorgd zou worden door de Rotary Oegstgeest. 57 leden van Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest schreven zich in en op tweede paasdag zat iedereen vol spanning te wachten om de feestelijke maaltijd te gaan nuttigen. Met asperges à la flamande, een mooie salade en een heerlijk dessert kreeg ieder een uitstekende maaltijd voorgeschoteld in eigen huis, die toch in verbondenheid met elkaar werd genuttigd.

Dominique van Delden en Sophie van Leeuwen hadden de organisatie op zich genomen en met grote dank aan allen van Kasteel Oud-Poelgeest en de Rotary Oegstgeest is het een daverend succes geworden.

Deze paasmaaltijd getuigt van origineel denken om ouderen die zich wat alleen voelen toch samen te brengen.

Jan Blom overhandigde namens de DD-club een symbolische cheque aan Annelies Koningsveld en Jeroen Schuit van de Stichting Erfgoed Oud Poelgeest.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant