Logo oegstgeestercourant.nl
Lionsclub en Rotary slaan de handen in een voor het goede doel: Zij organiseren een wijnproeverij en een jeu de boules-toernooi.
Lionsclub en Rotary slaan de handen in een voor het goede doel: Zij organiseren een wijnproeverij en een jeu de boules-toernooi.

Feest op Poelgeest - Lionsclub en Rotary slaan de handen ineen voor het goede doel

Komende zondag, 8 september, is het zover: Feest op Poelgeest! Lionsclub en Rotary slaan de handen ineen voor het goede doel.

Naast de traditionele wijnproeverij, georganiseerd door de Lionsclub, kan men meedoen aan het jeu de boules-toernooi. De organisatie hiervan is in handen van de Rotary.

De goede doelen van de wijnproeverij zijn de Leo Kannerschool en de Heeren van Rustenborch terwijl de opbrengst van het Jeu de Boules toernooi bestemd is voor de stichting Living With Hope die zich inzet voor onderzoek naar pancreaskanker.

Programma

Het programma voor komende zondag rondom Kasteel Oud Poelgeest ziet er als volgt uit:
11.30 uur: voorbereidingen en definitieve inschrijving jeu de boules-toernooi
12.00 uur: aanvang van de jeu de boules wedstrijden
14.00 uur: wijnproeverij op het kasteel verzorgd door Wijnimport Noordman en Camaiore Wijnimport
16.30 uur: finale van het jeu de boules-toernooi op het Centre Court naast het Koetshuis
17.00 uur: borrel rondom het kasteel met prijsuitreiking en trekking van de lootjes van de wijnproeverij. Deze borrel wordt muzikaal omlijst door het trio van Aafje de Bloois.
18.00 uur: afsluiting

Jeu de boules

Voor het jeu de boules-toernooi zijn nog plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via twitter.com/ROegstgeest. Naast het meedoen aan de wedstrijden kan ook gespeeld worden op de vrije banen. Voor de wijnproeverij kan men zich inschrijven via www.LCOW.nl maar kom gerust langs, er is geen beperking aan het aantal proevers. Bij inschrijving voor beide evenementen krijgen bezoekers een mooie korting.
Jeu de boules komt van oorsprong uit Griekenland maar is voor de meesten bekend als een spel uit Frankrijk. Daar wordt het Petanque genoemd. De laatste jaren is het spel ook in Nederland enorm populair geworden. Begin juli vond een heus WK plaats in Marseille, de bakermat van Petanque. Het spel kan zowel individueel als in teamverband gespeeld worden.

Wijnproeverij

De wijnen voor de proeverij worden ook dit jaar weer geleverd door Wijnimport Noordman en Camaiore Wijnimport. Het assortiment van Wijnimport Noordman komt uit Frankrijk, Spanje, Portugal, Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland en Californië. Dit jaar kunnen ook voor de eerste keer wijnen uit Turkije geproefd en besteld worden. Wijnimport Camaiore importeert de Italiaanse wijnen rechtstreeks van de wijnboeren. De boeren waarmee samengewerkt wordt komen uit Piemonte, Toscane, Ligurië, Veneto en Friuli. Het zijn kleine ambachtelijke wijnboeren met relatief kleine wijngaarden die vaak al generaties lang wijn maken. Naast wijn kan ook Extra Vergine olijfolie geproefd en besteld worden. Deze olie is speciaal voor de Lions Oegstgeest gebotteld.

Korting bij inschrijving voor beide evenementen

Op de website van de Lionsclub (www.LCOW.nl) zijn uitgebreide beschrijvingen van de verschillende wijnen terug te vinden. Deze beschrijvingen liggen komende zondag ook op de tafels in het kasteel. Daarnaast kan natuurlijk alle informatie over de mooie wijnen nader toegelicht worden door de medewerkers van Wijnimport Noordman en Camaiore Wijnimport en enkele leden van de Lionsclub.

Informatie

Voor meer informatie omtrent het Feest op Poelgeest ga naar www.LCOW.nl of https://twitter.com/ROegstgeest. Men kan zich via internet inschrijven voor de evenementen. Indien men zich voor beide evenementen inschrijft, kan men rekenen op een fraaie korting.

Meer berichten