Logo oegstgeestercourant.nl
Huig van Duin (met bloemen) is uitgeroepen tot conciërge van het jaar 2019. | Foto Wil van Elk
Huig van Duin (met bloemen) is uitgeroepen tot conciërge van het jaar 2019. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Huig van Duin wint 'Conciërge van het jaar' verkiezing

Conciërge Huig van Duin van de Leo Kannerschool (VSO) in Oegstgeest is verkozen tot Conciërge van het Jaar 2019.

Huig van Duin was jarenlang slager van beroep en werd conciërge in Katwijk op een grote scholengemeenschap. Na een jaar kwam hij naar Oegstgeest waar hij al vanaf het begin conciërge is van de Leo Kannerschool. Hij werd vrijdag 12 april met een smoes naar de Mozaïekzaal gelokt en moest tot zijn verrassing op het podium komen waar hij werd toegesproken door Paul van Meenen, Tweede Kamerlid namens D66. De juryleden roemden zijn betrokkenheid bij de leerlingen, originaliteit en organisatorisch vermogen. "Huig van Duin is een spin in het web op de Leo Kannerschool. Dat bleek uit alle verhalen die we van hem binnen hebben gekregen. Maar dat geldt ook voor de andere inzendingen. De conciërge vervult gewoon een belangrijke functie op een school", aldus D66 gemeenteraadslid Lydie Vellema die een van de toegezonden gedichten voorlas. Zij zat in de jury met wethouder Matthijs ­Huizing en Monna Nederstigt, de kersverse winnaar van de Conciërge van het Jaar in Leiden. "Je stak er echt bovenuit", zei Matthijs Huizing. "Ik hoop dat Huig de nieuwe school nog mag meemaken", zei directeur Douwe Splinter. Nieuwbouw is een vurige wens van de school.

Scholen, ouders en leerlingen van vier scholen meldden hun conciërge aan voor de eerste D66-verkiezing van de conciërge van het jaar: Teylingen College Duinzigt, Gevers Deutz-Terweeschool, Leo Kannerschool VSO, en Wellant vmbo. De conciërge van de Leo Kannerschool VSO kreeg de meeste stemmen.
Conciërges zijn sleutelfiguren op een school, kennen de leerlingen, leraren en ouders, en doen op de achtergrond veel belangrijk werk waardoor de school goed kan functioneren. Daarnaast zorgen conciërges voor toezicht en sociale veiligheid op een school. D66 afdelingen hebben daarom in heel het land het initiatief genomen om het belang van conciërges te onderstrepen.

Meer berichten