Tweede Oegst!Live druk bezocht | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De ontvangers van de Rabobank Wensencheques op het podium in het Dorpscentrum. | Foto Wil van Elk
De ontvangers van de Rabobank Wensencheques op het podium in het Dorpscentrum. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Tweede Oegst!Live druk bezocht

Het Dorpscentrum was donderdag 31 januari het 'hart' van bruisend Oegstgeest met de tweede Oegst!Live waar de Rabobank met het Wensenfonds de hoofdrol speelde. De boodschap 'Terug naar Oegstgeest' werd door velen omarmd en gaat wervelend de wereld in.

Door Wil van Elk

De organisatie van de avond was een samenwerking tussen Rabobank, Dorpsmarketing Oegstgeest en Cultuurfonds Oegstgeest. Ninotschka Donders presenteerde vakkundig het omvangrijke programma. De medewerkers van de bank waren allen gekleed in een oranje jasje. Twee vielen al op voor de ingang van het Dorpscentrum bij het ontvangen van de gasten van die avond. Grote letterballonnen met een gouden glas spraken van Wensenfonds, Cultuur, Dichtbij, Oegstgeest en Betrokken; typerend voor de gezellige avond waar diverse verenigingen zich presenteerden. De Rabobank beoogt betrokkenheid met bewoners in de woongebieden en ondersteunt dit met giften uit het Wensenfonds. Het aantal stemmen op de aanvragen bepalen daarbij hoe hoog de bedragen op de cheques worden en dat pakte soms verrassend uit.

Het koor van De Troubadours beet het spits af en zong de sterren van de hemel op het gelegenheidspodium in de grote zaal. Later bleek een mobiel podium onderwerp te zijn van een van de aanvragen uit het Wensenfonds. Buurtverenigingen, het Cultuurfonds, vrijwillige brandweer Oegstgeest en Osger presenteerden zich via videoboodschappen. Dorpsmarketing Oegstgeest die een voorproefje gaf van de komende activiteiten en de website die zeer binnenkort on-line komt met een vernieuwde Oegst!-agenda, burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven lieten live van zich horen op het podium. De schoolband van het Rijnlands Lyceum liet ook van zich horen met een muzikaal hoogstandje. Ook de band kreeg een bijdrage uit het fonds. Aan het eind van de uitreikingen van de wensencheques poseerden alle 'ontvangers' op het podium met saluutschoten uit confettikanonnen.

Wethouder Matthijs Huizing Kreeg van Dorpsmarketing de slogan 'Terug naar Oegstgeest' aangeboden. De slogan is al op diverse plaatsen in Oegstgeest prominent in beeld. Huizing presenteerde Oegstgeest als Fairtrade gemeente. Hij reikte een cheque uit aan de Zonnebloem. Erik Versnel directievoorzitter van de Rabobank lichtte toe wat de Rabobank doet in de financiële markt. Op de beeldschermen verschenen een voor een de namen van de veertien ontvangers van de Cheques voor de 'Wensen': Korfbalvereniging Fiks, Hospice De Mare, De Kring, Leo Kanner School, Oegstgeester Golfclub, Rijnlands Revalidatie Centrum, Sagara Satrya's Oegstgeest, Dorpscentrum, SOEK, pannenkoekvaders van de Terweeschool, Radius, Stichting Revalidatie en Vervoer, Recreatie Gehandicapten Poelgeest en Hondboogschutters Attila. Na afloop was het nog lang gezellig in de vernieuwde entreehal van het Dorpscentrum. De Rabobank had voor alle aanwezigen een potje met blauwe druifjes.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>