Logo oegstgeestercourant.nl
Diverse Oegstgeester initiatieven presenteerden zich aan de vele aanwezigen. | Foto Willemien Timmers
Diverse Oegstgeester initiatieven presenteerden zich aan de vele aanwezigen. | Foto Willemien Timmers

Oegst!Live zeer goed bezocht

Afgelopen maandagavond, 5 februari, werd in het clubhuis van ASC de eerste editie van Oegst!Live gehouden, die meteen zeer goed bezocht werd.

Het was een bijeenkomst om al het moois dat Oegstgeest rijk is, te vieren. "Het is hier uitstekend wonen", sprak Hans-Ludo van Mierlo, voorzitter van Stichting Dorpsmarketing Oegstgeest, "dat willen we uitdragen. Ook zullen we meer naar buiten treden als 'Schrijversdorp Oegstgeest', en daarbij zullen we als slogan 'Terug naar Oegstgeest' blijven gebruiken. Iedereen is welkom om aan te haken bij alles wat er gebeurt in ons actieve, culturele en sociale dorp."

Auteur Jan Paul Hinrichs nam de aanwezigen mee in de literaire wereld van Oegstgeest, en vervolgens werd als primeur de film 'Terug naar Oegstgeest - Het Schrijversdorp' vertoond.
"Stel je eens voor dat we Oegstgeest nog mooier kunnen maken", sprak Jetteke Bolten, voorzitter van Cultuurfonds Oegstgeest. "Cultuur is van ons allemaal. We zijn bezig met een tweede muurgedicht in Haaswijk." Burgemeester Emile Jaensch merkte daarna op dat het uniek is dat een dorp twee boekwinkels heeft, en maar één kroeg. "Ook uniek is het dat hier zoveel mensen hun handen vrijwillig uit de mouwen steken."
Diverse anderen (zoals winkeliers en sportverenigingen) beklommen daarna de 'zeepkist' om zich aan Oegstgeest te presenteren. Zo kondigde Willemijn van Weeren aan dit jaar samen met de hockeyclub 'The taste of LOHC' te gaan organiseren op 12 mei, en liet de Vereniging Oud-Oegstgeest weten dat Job Cohen vlak voor het Open Monumenten en Osger Weekend een lezing zal houden.

Rabo

De avond werd afgesloten met het uitreiken van cheques aan de Rabobank Wensenfonds-winnaars. Dit jaar waren dat Basisschool Het Dok (€3000), de Leo Kanner School (€5000), Dorpscentrum Oegstgeest (€5000) en het Repair Café (€4800).
Als dank voor het gebruik van het clubgebouw ontving ASC een bijdrage van 1000 euro voor verbetering van de akoestiek.
Ook de winkeliers kregen een bijdrage (€500) voor het organiseren van het Sinterklaasfeest.

(Willemien Timmers)

Meer berichten