Logo oegstgeestercourant.nl

Wijnproeverij Lions op Kasteel Oud-Poelgeest

Op zondag 12 november vindt van 14.00 tot 17.00 uur voor de zesde maal een feestelijke wijnproeverij plaats in het fraaie Kasteel Oud-Poelgeest, georganiseerd door de Lionsclub Oegstgeest-Warmond.

Ook dit jaar kunnen de bezoekers tegen entreeprijs van 5 euro In een gezellige en ontspannen sfeer proeven van bijzondere wijnen. Wijnen die bevallen, kunnen direct besteld worden voor het goede doel. Er is een mooie selectie gemaakt van wijnen door het wijnhuis Noordman. De opbrengt van de verkoop gaat dit jaar naar drie goede doelen: de Prof. Dr. Leo Kannerschool, de Heeren van Rustenborch (voor uitjes met senioren) en de Voedselbank Leiden.
De middag in het kasteel zal worden opgeluisterd door een aantal bijzondere geurworkshops, die geleid worden door de Oegstgeester vinoloog Karin Kasteleijn. "Proeven is ruiken; daarom neem ik de mensen mee in de verschillende geuren van bijzondere ingrediënten van wijnen. We gaan interactief aan de slag, en de wijnliefhebbers zullen zich veel bewuster worden van de rol van geur bij het proeven. Ook zullen ze ingrediënten beter herkennen qua smaak, omdat men ze eerst alleen geroken heeft."
Inschrijven kan via www.lcow.nl

Meer berichten