Logo oegstgeestercourant.nl
Met veel genoegen schonken de leden van Lions Oegstgeest-Warmond nieuwe luidsprekers. | Foto Wil van Elk
Met veel genoegen schonken de leden van Lions Oegstgeest-Warmond nieuwe luidsprekers. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Lions schenkt speakers voor klassieke DJ-concerten in Marente Oegstgeest

Iedere woensdag verzorgen de klassieke DJ's Donatella Marelli en Heralt Mooij om de beurt bijeenkomsten in de locaties van Marente in Oegstgeest. Het 'muziekluisteren' is voor vele ouderen in de grote zaal van Van Wijckerslooth een belevenis waar met genoegen naar uitgekeken wordt.

Een bezoeker vertelt vol bewondering: "Woensdag is voor ons geen gehaktdag, maar muziekdag. Als ik wakker word dan denk ik er aan!" Donatella: "Ik bereid een programma voor, maar het is geen vast programma. Ik let altijd op de bezoekers of zij het nog goed kunnen volgen. Als de concentratie bij de luisteraars terugvalt, dan pas ik mijn muziekkeuze voorzichtig aan. Soms vertel ik wat over de te draaien muziek, zodat men beter kan genieten van dit stuk. Vaak noem ik alleen de titel. Teveel praten verstoort het genieten."

De 'muziek van vroeger' draait inmiddels veertien jaar voor de ouderen. Helaas werd het genieten ook verstoord door de matige kwaliteit van de luidsprekers.

Luidsprekers

De Lions Oegstgeest-Warmond hebben het afgelopen jaar een wijnfestijn georganiseerd in Kasteel Oud-Poelgeest. De opbrengst hiervan is benut voor fietsen voor de Leo Kannerschool, en tevens zijn hiervan nieuwe luidsprekers van klasse voor deze mooie luisterochtenden aangeschaft.

Champagne

Woensdag 12 april hebben de Lions de speakers kunnen overhandigen aan Marente en is er de eerste muziekbeleving geweest met deze nieuwe luidsprekers. Er was geen champagne, maar Donatella draaide een toepasselijk nummer. "Plop", klonk het. "Daar gaat de kurk", zei ze. Het was met de nieuwe boxen een ware streling voor de oren en de geest.

In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld.

Wil van Elk

Meer berichten