Logo oegstgeestercourant.nl
Symbolisch wordt de sleutel van de eerste fiets overhandigd. Op de foto: Harmen Kooistra (Gamma), Henk Visser (Lions), Douwe Splinter (Leo Kannerschool), Bart Tönjann (Lions) en Wouter Beck (Lions). | Foto Willemien Timmers
Symbolisch wordt de sleutel van de eerste fiets overhandigd. Op de foto: Harmen Kooistra (Gamma), Henk Visser (Lions), Douwe Splinter (Leo Kannerschool), Bart Tönjann (Lions) en Wouter Beck (Lions). | Foto Willemien Timmers
Onderwijs

Twaalf fietsen voor de Leo Kannerschool

Afgelopen donderdag, 23 februari, kwamen leden van de Lionsclub Oegstgeest Warmond naar de Leo Kannerschool aan de Hazenboslaan om daar officieel twaalf splinternieuwe fietsen aan te bieden.

Door Willemien Timmers

De twaalf 'Robuust'- fietsen werden aangeschaft met de opbrengst van de Wijnproeverij in Kasteel Oud-Poelgeest in de herfst van vorig jaar. "We hebben van Gamma Merenwijk ook nog eens een heel hoge korting gekregen," aldus een dankbare Wouter Beck van de wijncommissie.

betrokken

Harmen Kooistra zei blij te zijn iets te kunnen doen voor leerlingen met autisme. "Het was leuk om de leerlingen zelf ook een rol te geven. Zij hebben geholpen met het in elkaar zetten van de fietsen, en hebben de fietsen vanuit de Leidse Merenwijk naar Oegstgeest gefietst. Als Gamma Merenwijk, die een onderdeel is van familiebedrijf Goedhart, willen we graag onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. Inmiddels hebben we ook een stageplek gecreëerd voor een Kannerleerling."
Leo Kannerschool-directeur Douwe Splinter is erg blij met de twaalf fietsen waarmee hij zijn leerlingen 'streetwise' kan maken. "Afgelopen jaar hebben we vol ingezet op het trainen van leerlingen om zelfstandig, met het openbaar vervoer in plaats van de taxi, naar school te komen. Daar hoort ook bij dat leerlingen vertrouwd raken met de fiets als vervoersmiddel. Sommigen hebben het fietsen opgegeven omdat het verkeer onvoorspelbaar en chaotisch is. Met fietslessen op het plein hopen we hen het vertrouwen weer terug te geven." Voor de school is het belangrijk dat leerlingen zelfstandig kunnen reizen. "Anders kunnen ze in het derde jaar niet naar hun stage."
De wijnactie van de Lions werd ondersteund door de Stichting Lions Quest Nederland die tot doel heeft om de 'sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen te stimuleren.' "Ook volgend jaar zullen we de Kanner weer steunen. Fijn dat de leerlingen ook elk jaar weer helpen bij de uitlevering van de wijn." Wouter Beck wenste alle rijders 'vele veilige kilometers zonder lekke band' toe.
Vorig jaar schonken de Lions een professioneel koffieautomaat. "Daar hebben de leerlingen al veel mee geleerd. Op hun stageplek kunnen ze zo aan de slag met dergelijke apparatuur, doordat ze oefenden in het restaurant hier op school. We zijn blij met alle hulp van de Lions."

Meer berichten