Logo oegstgeestercourant.nl
Bezoekers van de door de Lionsclub georganiseerde proeverij krijgen uitleg over de zeer diverse wijnen. | Foto: Thibault Verlinden
Bezoekers van de door de Lionsclub georganiseerde proeverij krijgen uitleg over de zeer diverse wijnen. | Foto: Thibault Verlinden

Proeven voor het goede doel

proeven ♦ Afgelopen zondag, 13 november, was Kasteel Oud-Poelgeest voor de vijfde maal het decor van een drukke wijnproeverij van Lions Club Oegstgeest Warmond.

In een uitstekende sfeer lieten zo'n 180 mannen en vrouwen zich in het kasteel verrassen door de heerlijke wijnen die aangeboden werden. Deze wijnen konden bij de Lions besteld worden voor het goede doel: schoolfietsen voor de Prof. Dr. Leo Kannerschool.

"De wijnen die de meeste bestellingen opleverden zijn de rode Zinfandel uit Woodhaven Californië uit 2013 en de witte Spaanse Rueda van 2015," liet de organisatie na afloop weten. "Daarnaast zien we dat de biologische wijnen goed in de belangstelling staan. En dan natuurlijk de lustrum port die we hadden, een witte en een rode. Koud serveren was het advies van Noordman die met de proevers graag in discussie ging over de geur en smaak die bij velen deed denken aan sinaasappels en kaneel. Geweldig mooi hoe Noordman en Bordelaise over alle wijnen een hoop kennis deelde met alle proevers. De port liep trouwens als een trein, zowel de witte als de rode. Kortom, we kijken terug op een mooie lustrum editie van de proeverij."

Hoeveel geld er is opgehaald is nog niet bekend, maar de verwachting is dat dat er een mooi aantal fietsen gekocht kan worden waarmee leerlingen van de Kannerschool (een school voor kinderen met autisme) vanaf school naar hun stage-adres kunnen fietsen.

Meer berichten